|   | 
  • Kayseri, Ak Parti'yle Siyasetin Zirvesinde


    Kayseri, Ak Parti'yle Siyasetin Zirvesinde
    AK Parti’nin kurulduğu günden itibaren en büyük desteği veren şehirlerin başında gelen Kayseri, siyasette de ön plana çıkıyor.

    14 yıllık iktidar süresi içinde, Cumhurbaşkanı, Başbakan, Dışişleri Bakanı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı nezdinde temsil edilen Kayseri, bu dönemde de Mustafa Elitaş’ın Ekonomi Bakanı olmasıyla yine bakan düzeyinde temsil edilmeye devam etti.

     

    Kayseri, bu dönem sadece bakanlık nezdinde değil daha önce Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış olan başarılı siyaset adamı Şükrü Karatepe’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, bir önceki dönem AK Parti Kayseri Milletvekilliği yapmış olan Ahmet Doğan ile önceki dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun danışmanlığına, AK Parti Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki’nin ise Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na getirilmesi, şehrin siyasette daha fazla ön plana çıkmasını sağladı.

     

    Milletvekillerinin yanı sıra, bakan, danışmanlar ve genel başkan yardımcılığı düzeyinde de temsil edilen Kayseri, siyasette en çok sözü geçen iller arasında olmayı da başarmış oldu.

     

    AK Parti’nin iktidar olduğu tüm dönemlerde siyasette en üst düzeyde temsil edilen Kayseri, yapılan seçimlerin tamamında da en büyük desteği vererek, üst düzey temsil edilmeyi hak ettiğini göstermiş oldu.

     

    Özellikle dev projelerin hayata geçirilmesi konusunda hükümetten tam destek alan Kayseri, Ankara’ya gönderdiği siyasetçilerinin başarısıyla şehrin de çehresinin değişmesini, gelişmesini ve cazibe merkezi olmasını sağlamış oldu.

     

    Siyasette elde edilen başarıda AK Parti İl Teşkilatı’nın da başarısı ve uyumu dikkat çekiyor. İl Başkanlığı, Gençlik Kolları, Kadın Kolları ve ilçe teşkilatlarıyla uyum içinde olan parti yönetimi Ankara’ya göndermiş olduğu siyasetçilerle bir anlamda bu uyumun da meyvelerini almış oluyor.

     

    Kayseri kamuoyu da şehrin siyasette daha fazla kişiyle temsil edilmesinin mutluluğunu yaşıyor.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.