|   | 
  • Kayseri'de 430 fasulye çeşidi deneniyor


    Kayseri'de 430 fasulye çeşidi deneniyor
    İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün katkılarıyla Erciyes Üniversitesi araştırma sahasında 430 fasulye çeşidinin denemesi yapılıyor. Deneme sonucunda Kayseri tarımına uygun olan fasulyeler için saha çalışması yapılacak.

     
    Erciyes Üniversitesi araştırma sahasında yetiştirilen fasulye çeşitleri ile ilgili konuşan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Kayacan,

    "Bugün bulunduğumuz parselin içerisinde 430 çeşit fasulye denemesini yapmış bulunuyoruz. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak çalışan Ziraat Mühendislerimiz burada 430 çeşit fasulyenin Kayseri şartlarındaki denemelerini kurdular. Uzun bir süreç sonrasında özellikle taze fasulyede hasada yaklaştık. Daha sonrada kuru fasulyenin hasatlarını yapacağız. Buradaki amacımız dünyanın dört bir tarafından getirmiş olduğumuz fasulyeleri Kayseri şartlarına uygun olup olmadığını test ediyoruz. Bu birkaç yıl sürecek bir çalışma. Birkaç yılın sonunda 430 çeşit fasulye ile Kayseri?ye uygun olan fasulyeleri bulup saha çalışması gerçekleştireceğiz. Çiftçilerimize alternatif bir bitki temin etmek için uğraşıyoruz" diye konuştu.

    Araştırma sahasında görevli Ziraat Yüksek Mühendisi Metin Yağcıoğlu ise, "Burada 430 çeşit fasulye denememiz bulunmaktadır. Bu fasulyelerimiz kuru ve yaş olarak ikiye ayrılmaktadır. Bu fasulyelerden Kayseri?ye uygun olanını bulmak için ıslah çalışması yapıyoruz. Burada toplam 17 parsel bulunmaktadır. Her parselde yaklaşık 30 çeşit fasulye tipi bulunmaktadır. Buradan çiftçilerimize geliştireceğimiz fasulye çeşitlerini Kayseri ve Erciyes şeklinde isimlendirip çiftçilerimize katkı koyacağını düşünmekteyiz"  şeklinde konuştu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.