|   | 
  • Kayseri'de 50 kişi itikafa kapandı


    Kayseri'de 50 kişi itikafa kapandı
    Kayseri'de 50 kişi, Hz. Peygamber'in sünneti olduğu ifade edilen itikaf ibadeti için medreseye kapandı.

    Hacı Kılıç Camii yanında bulunan medresede itikafa kapanan 50 kişi, gece ibadet edip gündüz istirahat ediyor. İftarın ardından sabah namazına kadar ibadetlerini yapan vatandaşlar, gün içerisinde de cemaat ile birlikte namaz kılıyor.

     

    İtikafa kapanan 46 yaşındaki Bünyamin Karadağ, "Burada Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAS) ömrü boyunca Ramazan’ın son 10 gününde yapmış olduğu itikaf sünnetini yerine getirmeye çalışıyoruz. Şuanda 50 kişi var. Daha gelecek olanlarda var. Gün içerisinde öncelikle farz olan namazlarda camide ki cemaate tabi oluyoruz. İkindi namazını kıldıktan sonra iftar öncesinde mukabele yapıyoruz. Ardından iftarımızı yapıyoruz ve iftardan sonra da teravih namazını kılıyoruz. Gece vaktine kadar diğer ibadetlerimizi yapıyoruz. Gece boyunca hiç uyumuyoruz. Sabah namazından sonra istirahate geçiyoruz ve öğlene kadar dinleniyoruz" diye konuştu.

     

    İtikaf nedir?

    Ramazan ayının son 10 gününde gece gündüz bir camide kapanıp ibadet etmeye itikaf denir. Ramazan-ı Şerif'te itikaf müekked sünnettir ancak itikaf sünnet-i kifaye olduğu için bir mahallede birkaç kişi itikafa girerse diğerlerinin bu sünneti yapması gerekmez. İtikaf eden, camide yiyip içer, yatar. Abdest için dışarı çıkabilir.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.