|   | 
  • Kayseri'de 8 polise 'Bylock' kullanmaktan 6'şar yıl hapis


    Kayseri'de 8 polise 'Bylock' kullanmaktan  6'şar yıl hapis

     Kayseri'de FETÖ/PDY terör örgütünün kriptolu iletişim ağı olan 'by lock' programını kullandıkları iddiasıyla mesleklerinden ihraç edilen ve bu suçtan tutuklu yargılanan 10 eski polisten 8'i ayrı ayrı 6 yıl 3 ay hapis cezası aldı. 
    Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu sanıklar E.K., E.E., E.A., D.Ş., S.K., E.Y. jandarma eşliğinde duruşma salonunda, A.C., D.E., E.B. ve A.A. ise Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile hazır edildi.
    Sorgu amiri olduğunu söyleyen Tutuklu sanık D.E. "Doğu'da terörle mücadelede görev aldım, iki kez yaralandım, gazi oldum, görevime devam ettim. Doğu'daki PKK ve KCK'nın listesinde olan bir polisim. Şuanda terörist olarak karşınızdayım" dedi.
    Diğer sanıklar da üzerlerine atılı bylock kullandıkları iddialarını reddederek, tahliyelerini istedi.
    Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu sanıklar E.E., E.A., D.Ş., S.K., E.Y., A.C., D.E. ve E.B.'ye 'silahlı terör örgütü üyesi olma' suçundan ayrı ayrı 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Sanıklar E.K. ve A.A.'nın dosyasını tefrik eden mahkeme, tüm sanıkların tutukluluk halinin devamına hükmetti.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.