|   | 
  • Kayseri'de doğalgaz kesilme endişesi yaşanıyor


    Kayseri'de doğalgaz kesilme endişesi yaşanıyor
    Hava sahası ihlali yapan Rusya savaş uçağının düşürülmesiyle başlayan iki ülke arasındaki ekonomik yaptırımlarla birlikte Rusya’nın doğalgaz akışını kesme ihtimali vatandaşı endişelendiriyor.

    Kayseri İl Mahalli Çevre Kurulu’nun kararıyla şehir içindeki bütün mahallelerin ısınmada doğalgazlı sistemlere dönüşümün zorunlu tutulmasıyla birlikte, vatandaş dışa bağımlı olunan doğalgazın zorunlu tutulmasına tepki göstermeye başladı. 

     

    Kayseri’de İl Mahalle Çevre Kurulu kararı ile 36 mahallede ikamet edenler, katı yakıtdan doğalgazlı ısınmaya mecburi olarak geçti. Rusya ile yaşanan kriz, ‘Doğalgaz yerine tezek yakarak ısınırız’ açıklamaları 5-10-15 katlı binalarda ikamet eden vatandaşları endişelendirmeye ve düşündürmeye başladı. 

     

    Farklı mahallede ikamet eden vatandaşlar, doğalgazda dışarı bağımlı olunmasına karşın ısınmada doğalgaz mecburiyetinin getirilmesine tepki göstererek, 36 mahallede uygulanan doğalgazlı ısınma mecburiyetinin her bir konut için 2 ila 2 bin 500 lira harcandığına işaret edildi. Vatandaşlar, doğalgazlı ısınma sistemlerinin genelde yurtdışından alındığına da dikkat çekerek, 10 katlı binaların en az 80 ila 100 bin lirayı aşan doğalgaz dönüşüm sistemleri harcamasının, doğalgaz kesilmesiyle birlikte atıl kalacağını ifade ediyorlar. Birçok binada kömürlü ısınma sistemleri ve kazanlarının mecburi olarak söktürüldüğü belirtilerek, doğalgaz kesilmesi durumunda tezekle bile ısınmalarının mümkün olmayacağını anlatarak tepki gösteriyorlar.

     

    Beyazşehir bölgesinde yaşayan bir apartman sakini, kredi çekerek doğalgazlı ısınma sistemi ve bina mantolamasına 8 bin 500 lira harcadığını anlatarak, olası bir doğalgaz krizinde nasıl ısınacaklarıyla ilgili yetkililerden açıklama istiyor. Vatandaş, kömür kazanı sökülmemiş ve kullanılıyor olması durumunda gerekirse kömür bulunamazsa bile tezek, odun yakılmak suretiyle ısınma imkanları olabileceğini hatırlatıyor. 

     

    Apartmanlarda dairelere soba kurma imkanı olmadığını dile getiren vatandaşlar, dışa bağımlı bir yakıt için ekonomik sıkıntı yaşayanlara harcama yaptırıldığı için tepki gösteriyor. Bazı vatandaşlar, hava kirliliğine karşı doğalgazlı ısınma sistemlerinin uygun olduğunu ama doğalgazda bütünüyle dışa bağımlı olunduğunun unutulduğunu ifade ediyorlar.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.