|   | 
  • Kayseri?de Kaza Yapan Vatandaş Ak Sakallı Dedeyi Ölüm Meleği Sanınca


    Kayseri?de Kaza Yapan Vatandaş Ak Sakallı Dedeyi Ölüm Meleği Sanınca
    Balkondan kazayı gören Necati Öztürk, kazazedeyi suni teneffüs ve kalp masajı yaparak hayata döndürdü. Gözlerini açan genç, ak sakallı dedeyi görünce, "Sen ölüm meleği misin? Öldüm mü?" dedi

     Kayseri Talas'ta önceki akşam 19.00 sıralarında cam yüklü kamyonetle viraja hızlı giren 25 yaşındaki Ahmet Yılmaz, fren yerine yanlışlıkla gaza basınca savrularak otobüs durağına çarptı. Şans eseri kimsenin bulunmadığı otobüs durağını parçalayan kamyonet daha sonra Melikşah Üniversitesi'nin istinat duvarına çarparak ancak durabildi.

    Bu sırada evinin balkonundan gün batımını izleyen gurbetçi 72 yaşındaki Necati Öztürk, kazayı görür görmez aşağıya inerek yaralanan sürücüye ilk müdahaleyi yaptı. Cebinden çıkardığı kağıt mendil parçasıyla Ahmet Yılmaz'ın burnundan solunumunu kontrol eden Necati Öztürk, sürücünün kalbinin durduğunu fark ederek suni teneffüs ve kalp masajı yaptı.

    BEN ÖLDÜM MÜ?

    Öztürk, kalbini çalıştırmayı başardığı kazazedenin başını dizlerine koyarak beklemeye başladı. Bu sırada kendine gelen Yılmaz, gözlerini açar açmaz karşısında ak sakallı Necati Öztürk'ü görünce, öldüğünü zannederek Kelime-i şahadet getirdi. Hayatını kurtaran Necati Öztürk'ü ölüm meleği sanarak 'Hacı dede ben öldüm mü? Sen ölüm meleği misin" diye soran genç 'hayır oğlum yaşıyorsun' cevabı üzerine ağlamaya başladı.

    ÖNCE KURTARDI SONRA ZİYARET ETTİ

    Olay yerine gelen sağlık ekiplerine gencin kalbinin durduğunu ve kalp masajı yaptığını söyleyen Öztürk, daha sonra hastaneye de giderek yaralı Ahmet Yılmaz'ı ziyaret etti.

    Doktorların kendisine "Yerinde ve zamanında müdahale etmişsiniz" dediklerini söyleyen Öztürk, "Almanya'da çalıştığım işyerinin kuralları gereği herkesin ilk yardımı bilmesi gerekiyor. Bize ilk yardım dersleri verildi. Yıllar önce aldığım dersler ilk kez işe yaradı. Hayatının baharında bir genci kurtarmak nasip oldu" diye konuştu.

    Takvim



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.