|   | 
  • Kayseri'de Rabia Gecesi


    Kayseri'de Rabia Gecesi
    Kayseri'de, Kardeşlik ve İyilik Platformu tarafından Rabia Gecesi etkinliği düzenlenirken, programa konuşmacı olarak katılan araştırmacı yazar Abdurrahman Dilipak, sigara içilmesini eleştirerek, ?Sigaraya vereceğiniz parayı kardeşlerinize verin aç kalmasınlar? dedi.

    Kadir Has Kongre Merkezinde düzenlenen Rabia Gecesine, araştırmacı yazar Abdurrahman Dilipak, Kayseri Barosu Başkanı Fevzi Konaç, Eğitim - bir Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Düzenlenen Rabia Gecesi Kuran Tilaveti ile başlarken, ardından programa konuşmacı olarak katılan araştırmacı yazar Abdurrahman Dilipak, dünyanın barış ve kardeşlikten yana kurulması gerektiğini söyledi. Dilipak ayrıca, "Türkiye çaresizlere yardım ediyor. Çünkü bizim dinimizde iyilik yapmak var. Şimdiler de Amerika ve Avrupa çaresiz. Onlar şimdi ne yapacaklarını bilmiyorlar. Koskoca Avrupa bir Yunanistan'ı kurtaramıyor. Sizin yardımlarınızla Somalili kardeşlerimiz ayağa kalktı. Sizin yardımlarınız birçok ülkedeki Müslüman kardeşlerinize ulaşıyor. Bugün sahip olduğunuz güç sizin onlara yaptığınız yardımın karşılığıdır. Çünkü Allah kendi rızası için başkalarına yardım edenlere iyiliklerinin karşılığını 10 katıyla, 100 katıyla geri vereceğini söylüyor? şeklinde konuştu.
    ''Dünyada en fazla yardım eden üçüncü ülkeyiz'' diyen Dilipak, ?Gelirine göre en fazla yardım eden birinci ülkeyiz. Bütün Müslümanların zekatlar, filtreler ve yardımların toplamı sadece 7 milyar dolar. Sigaraya verdiğiniz para ise 10 milyar dolar. Sadece sigaraya verdiğiniz parayla Afrika'da temel ihtiyaçları bakımından aç insan kalmayacak. Bir şehadet parmağınızın arasında sigara hoşunuza gidiyor mu? O sigarayı ayağınızın altına alın. Hadi. Benden utanmayın, Allah?tan utanın. Sigaraya vereceğiniz parayı kardeşlerinize verin aç kalmasınlar? dedi.
    Dilipak?ın konuşmasının ardından programa katılanlar, ellerindeki sigaraları salona attı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.