|   | 
  • Kayseri'deki çok sayıda yabancı, yurt dışına


    Kayseri'deki çok sayıda yabancı, yurt dışına
    Vali Çiçek: 2 hafta içinde çok sayıda yabancı, yurt dışına gönderilmiştir.

    Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, kentte hizmete giren Mobil Göç Noktası'nda yürütülen faaliyetler hakkında açıklamalarda bulundu. Vali Çiçek, "Araç içinde, personelimiz tarafından göç veri tabanı üzerinden biyometrik parmak izleri kontrolü yapılmaktadır. Bu kontrollerle yasal kalış hakkı olmadığı tespit edilen kişiler, geri gönderme merkezine alınıp deport işlemleri başlatılmaktadır. Bu kapsamda ilimizde geçen 2 hafta içinde çok sayıda yabancı, yurt dışına gönderilmiştir" dedi.
     
    İçişleri Bakanlığı bünyesinde, düzensiz göçle mücadele etmek için Türkiye genelinde 'Mobil Göç Noktası' kuruldu. Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan 'Mobil Göç Noktası' hakkında bilgi veren Vali Gökmen Çiçek, düzensiz göçmenler için yoğun mücadele verdiklerini belirterek, "Göç İdaresi Başkanlığımız  koordinesinde, ülkemizde düzensiz göçle mücadeleye ilişkin yoğun bir çaba gösterilmektedir. Hem güvenlik kuvvetlerimiz hem göç idaresi personelimiz, tüm ülkemizde büyük bir mücadele vermektedir. Bu mücadele düzensiz göçmen olduğu anlaşılan kişilerin geri gönderme merkezine alınmaları ve buradan da yurt dışına deport edilme şeklinde devam etmektedir. Bu mücadeleye destek vermek amacıyla İçişleri Bakanlığımız tarafından illerimize mobil göç noktası diye adlandırdığımız mobil  göç aracı verilmiştir. Bu kapsamda ilimize de 2 adet mobil göç aracı teslim edilmiş ve bir tanesinin de geleceği bildirilmiştir" diye konuştu. 
     
     
    'GÜVENLİK GÜÇLERİMİZ GÖÇMENLERİN KİMLİKLERİNİ SORMAKTADIR'
    Mobil göç aracında yapılan işlemlere değinen Vali Çiçek, "Burada güvenlik güçlerimiz düzensiz göçmen olduğundan şüphelendikleri göçmenlerin kimliklerini sormaktadır. Kimliklerini ibraz edemeyenleri, mobil göç noktası diye tabir ettiğimiz mobil göç aracına davet etmektedir. Bu araç içinde, personelimiz tarafından göç veri tabanı üzerinden biyometrik parmak izleri kontrolü yapılmaktadır. Bu kontrollerle yasal kalış hakkı olmadığı tespit edilen kişiler, geri gönderme merkezine alınıp deport işlemleri başlatılmaktadır. Bu kapsamda ilimizde geçen 2 hafta içinde çok sayıda yabancı, yurt dışına gönderilmiştir" ifadelerini kullandı.
     
    'YÜZLERCE SORGU YAPILMAKTADIR'
    Emniyet güçlerinin bu alanda yoğun çaba sarf ettiklerini söyleyen Vali Çiçek, şöyle konuştu: "Bu kadar yoğun çaba sarf edilirken, yabancı düşmanlığı üzerinden siyasal bir zemin oluşturmak isteyen bazı art niyetli kişiler tarafından sosyal medya hesaplarında birkaç gün önce bir paylaşım yapıldı. Bu paylaşımda, 'Kayseri'de kurulan göç noktasında 5 dakikada yabancılara kimlik kartı veriliyor' diye bir açıklamaydı. Ancak bunun gerçekle hiçbir alakası yoktu. Zaten bu açıklamadan sonra Göç İdaresi Başkanlığımız bunun gerçek olmadığını, tam tersine bu araçların düzensiz göçmenle mücadele kapsamında alındığını, kimlik kontrolleri yapıldığını ve burada düzensiz göçmen olanların yurt dışına deport işlemleri başlatılmak üzere geri gönderme merkezine alınmak için gönderildiğini açıkladı. Bu gerçekler açıklandıktan sonra yine aynı hesaplardan bu sefer de 'şakamızı gerçek sandılar' diye bir açıklama yapıldı. Bu tür açıklamalar ve gerçek dışı beyanlar, yabancı düşmanlığını körükleyen, yabancı düşmanlığı üzerinden siyaset algısı oluşturmak için yapılan açıklamalar, hem kurumlarımızı töhmet altında bırakmakta hem güvenlik güçlerimizi hem de göç personelimizi üzmekte ve yaralamaktadır."



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.