|   | 
  • Kayseri'den, Diyanet İşleri'ne Sert Tepki!


    Kayseri'den, Diyanet İşleri'ne Sert Tepki!
    Kayseri Hacı Bektaşi Veli Derneği ve Vakfı Başkanı Sadık Genç, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın cemevleri ile ilgili açıklamalarına tepki gösterdi.

    Vakıf Başkanı Sadık Genç, sosyal medyadaki kendisine ait kişisel hesabından yaptığı açıklamada, “Diyanet İşleri Başkanı’nın Cemevleri ile ilgili yaptığı açıklama hakkında kamuoyunda bir tartışma başlamıştır. Diyanet İşleri Başkanı kendi şahsi kırmızı çizgisini kamuoyu ile paylaşmıştır. Bu konuyla ilgili kamuoyunda görüşlerimizi merak edip arayıp soranlar için görüşümüzü buradan sizlerle paylaşıyorum.” ifadelerini kullandı. 

     

    Sadık Genç, yaptığı açıklamada şu bilgileri paylaştı: “İnanç kişilerin bireysel özgürlüğü dahlindedir. Birey kendisi için nereyi ibadethane kabul ederse orası onun ibadethanesidir. Hiç kimse bir başkasının inanç özgürlüğüne müdahale edemez. Cemevleri için hükümetin bir çalışması vardır ve bu konuda yetkili hükümet ile Alevi örgütleridir. Diyanet İşleri Başkanı bu konuda yetkili değildir ve dolayısıyla bizimde muhatabımız değildir. 

     

    Bu konunun tarafları bellidir. Taraflar, Alevi örgütleri ve hükümettir. Devletin memuru yasama konusunda yetkili değildir. Devlet memurlarının görevleri yasalarla belirlenmiştir. Yürütme kendini yasama merciinin yerine koyamaz. Dolayısıyla devletin ücretli bir memuru olan Diyanet İşleri Başkanı yasaları yok sayarak kendini hükümet adına açıklama ve yasa yapma yetkisine sahip göremez. Ancak hükümet bilgisine ihtiyaç duyarsa görüşlerini ilgili mercii ye aktarır.

     

    Kısaca bu konuda bizim muhatabımız Diyanet İşleri Başkanı değil, hükümettir. Ya da diğer bir deyişle hükümetin muhatabı Alevi örgütleridir. Buradan Diyanet İşleri Başkanı'na soruyorum. Alevilerden alınan vergilerle kendisi ve diğer din görevlileri maaşlarını almaktadırlar. Biz bunu helal etmiyoruz. Bu kul hakkına girer mi girmez mi? Saygılarımla.”




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.