|   | 
  • Kayseri ?Rızazede? Oldu


    Kayseri ?Rızazede? Oldu
    Kayseri'de 'Ucuz Araba' vaadiyle yüzlerce vatandaştan 9 milyon lira civarında para toplayan eski mobilya işçisi Rıza K. paralarla birlikte kayıplara karıştı.

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesine bağlı Mimar Sinan Kasabası'nda, ortaya çıkan dolandırıcılık olayıyla ilgili konuşan vatandaşlar, bundan 2 sene kadar önce hemşehrileri olan ve yakından tanıdıkları mobilya işçisi Rıza K'nın, ucuz fiyata araba satmaya başladığını ve bu sayede herkesin güvenini kazandığını, kolay yoldan para kazanmak isteyenlerin de Rıza K. aracılığıyla ucuza aldıkları arabaları piyasa değerinde satarak kar etmek için, Rıza K'ye gözü kapalı para verdiklerini söylediler.
    Ucuza araba getireceğini söyleyen Rıza K'ye 40 bin lirasını kaptıran işyeri sahibi Samet Çetintaş, ''Bundan 2 sene öncesine kadar kirada oturan ve sanayide mobilya işçisi olarak çalışan köylümüz, hemşehrimiz Rıza K. ucuza araba satmaya başladı. Bir, iki derken bazı vatandaşlara ucuz fiyatla arabalar verdi. Çevrede güven sağlayınca ve bu iş kulaktan kulağa yayıldıkça, ucuza lüks arabalar da getirmeye başladı. Bunları yem olarak kullandı. Daha sonra arabalar bugün geliyor, yarın geliyor diye herkesi oyaladı ve bugüne geldik. Şimdi Rıza'yı telefonla arıyoruz, ulaşamıyoruz. Evinden de kaçmış'' diye konuştu.
    Samet Çetintaş, yaşadığı dolandırıcılık olayını şöyle anlattı:
    ''İki sene önce Rıza K. ucuz fiyata araba satmaya başladı ve ilk başta yaklaşık 15 kişiye satışlarını da verdi. Biz bunu ilk duyduğumuzda pek aldırmadık. Gümrükten veya hacizden geliyordur, deyip şüphelenmedik. Arabaları alanlar teker teker servise, emniyete gösterdiler. Arabalarda hiçbir sıkıntı yoktu. Olay böylece giderek daha çok dillendi. Sadece Mimar Sinan'dan yaklaşık 120 kişiden para topladı. Ben de bunlardan biriyim. 2 ay önce 40 bin TL verdim. Sürekli yarın geliyor, ertesi gün geliyor, araban hazır deyip oyaladı. En son Çarşamba günü geliyor deyip Salı günü ortadan kayboldu. Bir daha da ses soluk çıkmadı, hiçbir haber alamadık. Şimdi de ortalıkta yok. Benim bildiğim Argıncık?ta bir kişiden 1 trilyon aldığı. İnsanlar 1 trilyonunu, 2 trilyon yapacaktı. Kısa yoldan para kazanacaklardı. Ucuz araba alıp kendileri satacaklardı. Ancak Rıza K. arabaların satışını da öyle hemen vermiyordu. Önce arabayı veriyordu, 5 ay sonra satışını veriyordu. Örneğin ilk benden para aldı. Benden aldığı parayla başkasına verdiği arabanın işini hallediyordu. Daha sonra sayı ilerledikçe ilerledi ama hiçbirini halletmedi. Bu kirada oturan adam çarşıda 350 bin TL?ye 2 tane daire aldı. Şimdi ulaşamıyoruz. Telefonları kapalı. Hasan diye bir ortağı vardı. Onu da arıyoruz ama geldi, gelecek deyip oyalıyor bizi. Çalışarak kazandıklarımızı, biriktirdiklerimizi verdik ama şu anda paranın akıbetini bilmiyoruz. Koyunlarını, evini, arsasını satanlar, emekli ikramiyesini verenler, bankadan kredi çekenler ve hanımının bileziklerini bozup verenler var. Şu anda dolandırılan birçok kişi var, ama ortaya çıkmak istemiyorlar. Elimizde evrak vs. olmadığı için şikayetçi olamadık. Biz savcılığa gitmedik ancak savcılığa gidenler var. Bu kişinin Savcılıkta kaydı var. İfadesini vermiş, sonra serbest bırakılmış. Çünkü ortada delil yok.''



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.