|   | 
  • Kayseri Şeker çiftçilerini banker ediyor


    Kayseri Şeker çiftçilerini banker ediyor
    Şeker Pancarının ekiminden sökümüne kadar her aşamasında çiftçilerle bir araya gelmeyi gelenekselleştiren Kayseri Şeker yöneticileri Kasım ayının ilk günlerinde Pancar söküm günlerinde Develi ve İncesu İlçelerinde pancar çiftçileri ile buluştu.

     
    Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ve beraberindeki Kayseri şeker yöneticilerinin İncesu ve Develi İlçesi Aygözme, Tonbak ve Zile köylerindeki pancar sökümü yapılan tarlalarda Pancar ekicileri ile bir araya geldi.

    Başkan Akay, pancar ekicileri yanı sıra Develi ve Yahyalı nakliyecileri Kooperatiflerinin Başkan ve üyeleri ile de bir araya gelerek nakliyecilerin karşılaştıkları sorunları dinleyip şoförler ve pancar çiftçilerine baklava ikramında bulundu. Başkan Akay?ın tarlada söküm, Maus ile yükleme ve fabrikaya taşınması aşamalarını yerinde inceleyerek bilgi alması, çiftçileri ve nakliyecileri memnun etti.

    İncesu -pancar ekicisi Osman Yüzükırmızı, "Kayseri Şeker?e rağbet artıyor. Kayseri Şeker pancar çiftçisine verdiği pancar paraları sayesinde çiftçiyi banker etti" dedi.

    Develi -Zile Pancar ekicisi Ali Alay ise, "Şeker pancarı çocuklarımızın geleceği oldu. Bu sene 230 dekar pancar ekimi yaptık. Bu sene Dekara 11 ton alıyoruz. Tonu da 200 lira olunca bizleri daha çok mutlu etti. Pancar çiftçisin alım gücü ve itibarı da artmış durumda. Önceden halk arasında parası olanlara Almancı derlerdi şimdi ise pancarcı diyorlar" ifadesinde bulundu.

    Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, "Develi İlçesindeki pancar sökümü esnasında, pancar ekicileri tarafından oluşturulan tarla silolarının her geçen gün yaygınlaşmaya devam ettiğini ve bu uygulamanın da randevulu sisteme büyük katkısı olduğunu belirterek bundan sonra sökülen pancarların hepsi bu şekilde sökülecektir. Mausla yükleme yapmak hem çiftçimiz için hem de bizim için kolaylık olmuştur. Bunun gelişmesi ve yaygınlaşması lazım.?? dedi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.