|   | 
  • Kayseri Şeker'den, pancar tarlalarını ilaçlama müjdesi


    Kayseri Şeker'den, pancar tarlalarını ilaçlama müjdesi
    Kayseri Şeker tarafından 2016-2017 pancar kampanya ekim dönemindeki ilaçlamanın fabrika tarafından yapılacağı müjdesi geldi.


    Pancar hasat günleri münasebetiyle Akçatepe köyündeki söküm günlerinde çiftçilerle bir araya gelen Başkan Akay 2016-2017 Pancar kampanya ekim döneminde Kayseri Şeker için sözleşmeli pancar ekimi yapılan alanlardaki tarımsal ilaçlamanın da fabrika tarafından yapılacağı müjdesini verdi.

    Tarlasında pancar hasadı yapılan Kocasinan İlçesi Akçatepe Köyü Çiftçisi Halit Yılmaz; 50 yıldan beri pancar ekicisi olduğunu belirterek, ?Önceleri pancarımızın parasını alamadığımızdan, kar edemediğimizden dolayı pancar ekimini bırakmak durumunda kalmıştık. 

    Başkan bizim elimizden tuttu. Pancar tarımında talebin artmasını sağladı. Şimdi bu sorunlar ortadan kalktığı için çiftçi pancar ekmek istiyor. Çiftçinin en önemli gelir kaynağı şeker pancarı durumuna geldi? dedi.

    Akçatepe köyü çiftçileri de, Kayseri Şeker?in Şeker Pancarı ürünü dışındaki tarımını yaptıkları ürünlerin de değerini bulması için Kayseri şeker tarafından yapımına başlanan lisanslı depolarda ürünlerinin saklanması yanı sıra daneli ürünlerin Kayseri Şeker tarafından alınarak değerlendirilmesi taleplerini de iletmeleri üzerine açıklama yapan Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, ?Yapımına başlanılan lisanslı depolarımız ile çiftçilerimizin gelirlerine katkı sağlamak istiyoruz. 

    Asıl olan Çiftçinin bütün faaliyetlerine katkı sağlamaktır. Bizim çiftçimizin yüzü gülsün diye gayret gösteriyoruz. Bu nedenle her vesile ile onlarla sizlerle birlikte oluyor ve sorunları yerinde dinleyip çözümler üretiyoruz? diye konuştu.

    Ülkedeki şeker pancarı şeker oranları hakkında sorulan bir soru üzerine de Başkan Akay, şu anda Türkiye?de şeker oranı en iyi çıkan bölgelerin başında Kayseri Şeker?in geldiğini belirtti.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.