|   | 
  • Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Tomarza'da


    Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Tomarza'da
    Kayseri Valisi Orhan Düzgün, ilçe ziyaretleri kapsamında bu hafta Tomarza ilçesine gitti.

     sonrasında yaptığı değerlendirmede, ''Tomarza, kabak çekirdeği üretimi gerçekleştiren önemli merkezlerimizden biri. Kabak çekirdeğini ve 'Tomarza Taşı'nı daha iyi değerlendirmenin yollarını arayacağız'' dedi. 
    Vali Orhan Düzgün, Tomarza gezisinde ilk önce Tomarza Kaymakamı Sinan Aşcı'yı makamında ziyaret ederek, ilçenin durumu hakkında bilgiler aldı. Kaymakam Aşcı, Vali Düzgün'ü Kaymakamlık girişinde karşıladı. Karşılamada, 2 öğrenci, Vali Düzgün'e çiçek sunarken, Vali Düzgün de öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. Kaymakamlık makamında ilçenin durumu hakkında brifing veren Kaymakam Aşcı, Tomarza'nın genel anlamda tarıma dayalı bir ekonomisinin bulunduğunu, Kayseri'nin kabak çekirdeği üretiminin üçte birini Tomarza'nın gerçekleştirdiğini kaydetti. Kaymakam Aşcı, Tomarza'da 6-7 firmanın faaliyet gösterdiği taş ocağı işletmeciliğinin de ilçe ekonomisine katkıda bulunduğunu, ocaklardan çıkarılan taşların hafifliği, sağlamlığı ve yalıtım özellikleri nedeniyle tercih edildiğini de ifade etti.
    Kaymakamlık ziyaretinin ardından İlçe Emniyet Amirliğine geçen Vali Orhan Düzgün, yolda vatandaşlarla sohbet etti. İlçe Emniyet Amirliği'nde, İlçe Emniyet Amiri Uğur Bayrak'tan ilçede verilen emniyet ve güvenlik hizmetleri hakkında bilgiler alan Vali Düzgün, denetleme defterini de imzaladı.
    Tomarza Belediye Başkanlığı'nı da ziyaret eden Kayseri Valisi Orhan Düzgün, burada da Belediye Başkanı Fahrettin Işık'tan ilçede yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler aldı. Belediyenin yürüttüğü ve Tomarza'nın çehresini değiştireceği belirtilen projeyi inceleyen Vali Düzgün, kendi kendine yetebilen ilçelerden birisi olan Tomarza'nın gelişmesi için Valilik olarak üzerlerine düşen desteği vereceklerini kaydetti.
    Belediye ziyaretinden sonra Tomarza Yatılı İlköğretim Okulu'na (YİBO) geçen Vali Düzgün, burada öğrencilerle birlikte yemek yedi ve sohbet etti. Yemeğin ardından, okulun Öğretmenler Odası'na geçen Vali Düzgün, burada öğretmenlerle de bir süre görüştü. Okul çıkışında öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren Düzgün, daha sonra Tomarza Devlet Hastanesi'ne geldi. Burada yapımı devam eden Devlet Hastanesi ek hizmet binasında incelemelerde bulunan Düzgün, daha sonra hastanede tedavi gören hastaları ziyaret etti. Vali Düzgün, hastalara birer karanfil verirken, çocuk hastalara da top ve oyuncaklar hediye etti.
    Tomarza Devlet Hastanesi'nde gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Orhan Düzgün, Tomarza'nın Kayseri'nin kendi kendine yetebilen ilçelerinden olduğunu ifade etti. Vali Düzgün, ''Geçtiğimiz günlerde imzaladığımız bir protokol çerçevesinde, havaların elverişli hale gelmesiyle birlikte, Sağlık Meslek Lisesi'nin temeli atılacak ve böylece Tomarza bir Sağlık Meslek Lisesi'ne kavuşacak. Buradan ilçelerine eğitim, sağlık ve ibadethane konusunda hayırda bulunan hayırseverlerimize de teşekkür ediyorum. Tomarza'nın tarıma dayalı bir ekonomisi var ve bunun içinde de Kabak Çekirdeği üretimi önemli bir yer tutuyor. Kayseri, ülkemizin kabak çekirdeği üretiminde ilk sıralarda geliyor. Kayseri'de üretilen kabak çekirdeğinin üçte biri de Tomarza'da üretiliyor. Ayrıca Tomarza'ya özgü taş da ilçede çoğunlukla kullanılmasına rağmen, Kayseri genelinde ve civar illerde bilinmiyor. Tomarza taşını il genelinde ve civar illerde tanıtımını yapıp, hafifliği, sağlamlığı ve yalıtım özellikleriyle birlikte görsel zenginliğini de kullanıp daha iyi değerlendirmek ve Tomarza ekonomisine daha çok katkı sağlamasına imkan vermek istiyoruz'' diye konuştu.
    Kar yağışının etkili olduğu Kayseri'de okulların tatil edilmediğini ve köy yollarında da şimdilik herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını bildiren Vali Orhan Düzgün, il genelindeki okullarda eğitimin ara verilmeden sürdüğünü bildirdi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.