|   | 
  • Kayseri?ye 55 bin m2?lik bilim merkezi


    Kayseri?ye 55 bin m2?lik bilim merkezi
    Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin ile kazandıracağı bilim merkezi ile ilgili olarak çalışmaları aralıksız olarak devam ediyor. Harikalar Diyarı içerisinde yapılacak ve 50 milyon liraya mal olacak olan bilim merkezi ile ilgili olarak Hollandalı Northern Light firması tarafından bir sunum gerçekleştirildi.

     Büyükşehir Belediyesi toplantı salonunda Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK yetkililerinin yanı sıra Erciyes, Melikşah ve Abdullah Gül üniversitelerinden temsilcilerin de katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, Northern Light firması tarafından bilim merkezinin tasarım ve dizaynı ile ilgili bilgiler verildi.

    Konusunda dünyanın sayılı firmalarından olan Northern Light'ın değişik ülkelerde yaptığı örnek çalışmalardan yola çıkılarak Kayseri Bilim Merkezi'nde yapılması planlanan tasarım ve dizaynın masaya yatırıldığı toplantıda ayrıca bölümlerin kullanımı, aydınlatılması ve estetiği üzerinde duruldu.



    Harikalar Diyarı içerisinde 10 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 55 bin metrekare alana kurulacak olan bilim merkezi, yapısı itibariyle her yaştan ziyaretçinin bilime olan merakını giderecek. Bilimi, teoriden pratiğe dönüştürecek merkezde, geleceğin bilim adamlarını yetiştirilmesi hedefleniyor.

    Harikalar Diyarı Bilim Merkezi, beş duyuya hitap eden deneysel ve uygulamalı sergi ve laboratuvarlar, planetaryum, konferans salonu, kütüphane gibi bölümlerden oluşacak.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.