|   | 
  • Kayseri'ye Endonezya Fahri Konsolosluğu Açıldı


    Kayseri'ye Endonezya Fahri Konsolosluğu Açıldı
    Kayseri'de, Endonezya Fahri Konsolosluğu açılışı yapıldı.

     Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünde yapılan açılış törenine Vali Orhan düzgün, Endonezya Kayseri Fahri Konsolosu Tahir Nursaçan, Endonezya Ankara Büyükelçisi Nahari Agustini, Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Diyanet İşleri eski Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü ve çok sayıda davetli katıldı. Törende açılış konuşmasını yapan Endonezya Kayseri Fahri Konsolosu Tahir Nursaçan, Şunu biliyoruz ki, halklar arasındaki dostluk hislerine rağmen, iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkiler sınırlı kalmış, mevcut önemli potansiyele rağmen işbirliği istenilen ölçüde geliştirilememiştir. Türk özel sektörünün üretkenliği ve yeni pazarlara açılım gayretlerini arttırması, Türkiye ile Endonezya arasındaki ekonomik ilişkileri ve işbirliğini kolaylaştırıcı ve teşvik edici unsurlar olacaktır. Türkiye dünya ekonomisinin ana damarlarından birisini teşkil eden, Uzakdoğu pazarının kesişme alanı haline gelmiş, uluslararası ticarette geleceğin büyük oyuncusu olma yolunda ilerleyen, dünyanın büyük pazarlarından ve geleceğin en büyük ekonomilerinden biri olma yolunda sağlam ve hızlı adımlarla ilerleyen Endonezya'nın farkına varmak zorundadır. Devlet çapında planlı ve uzun vadeli bir açılımla Türk sanayi ve iş camiası Endonezya'ya geç kalmış bağlantısını tesis etmeye gayret gösterecektir" diye konuştu.
    Diyanet İşler eski Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan ise, Endonezya ve Türkiye arasında çok kuvvetli bağlar vardır. Alemlerin rabbinden indirilen kuranı kerim, kabe müşterek noktadır. Bizim olduğu gibi Endonezya'nın da ölüsü de, dirisi de kabeyle ilgilidir. Bizim Endonezya ile birçok birliğimiz vardır. Bunun ticari yönüyle de birleştirilmesi lazım" şeklinde konuştu.
    Konuşmasını Türkçe yapan Endonezya Ankara Büyükelçisi Ankara Büyükelçisi Nahari Agustini'de, "Kayseri Endonezya Fahri konsolosluğu kurulan üçün fahri konsolosluk haline geliyor. İlki İstanbul, ikincisi İzmir ve üçüncüsü de Kayseri'de açıldı. Biz Endonezya ile Türkiye arasındaki ikili ilişkilerinin artmasından dolayı çok mutluyuz. Türkiye ve Endonezya büyük potansiyele sahip iki ülke durumunda bulunuyor. İki ülkenin de ticaret hacmi giderek artmaktadır. Bu güzel bir durum olmasına rağmen yetmez. Ben bu durumun daha da artmasını diliyorum. Bu açılan fahri konsolosluğunda hayırlara ve bereketlere vesile olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.
    Vali Orhan Düzgün ise, "Kayseri'de böyle bir konsolosluğun açılması gerçekten çok önemli. Kayseri hızlı gelişen kentlerin içiğnde yer alıyor. Her geçen günde bir adım öne geçiyor. Endonezya dünyada en fazla nüfusa sahip ülkelerin arasında yer alıyor. Böyle büyük bir ülke ile ilişkilerimi güçlendirmek memnuniyet verici bir durum. İnşallah Kayseri'deki konsolosluğu açılması ile iki ülke arasındaki ilişkilerin her gün daha fazla artacağına inanıyorum" dedi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.