|   | 
  • Kayseri'yi Dönüşüm Bekliyor


    Kayseri'yi Dönüşüm Bekliyor
    Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri'de 40-50 yıllık yerlerde dönüşümün başlamak zorunda olduğunu söyledi.

     Mimarlar Odasının yeni yönetimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Özhaseki'yi ziyaret etti.

    Yeni oda başkanı Eda Velibaşoğlu, yerel seçimler öncesi aday adaylığı için Başkan İsmail Ruhlukürkçü'nün istifası sonrasında yönetim içinde yeni bir görev dağılımının yapıldığını ve kendisinin başkan olarak seçildiğini hatırlattı.

    Velibaşoğlu, Kayseri'de 636 mimar bulunduğunu ancak yüzde 60'ının mesleğini yapabildiğini belirtti.

    Bu rakamlar üzerine Türkiye'de önümüzdeki yıllarda hızlanacak sektörlerin başında inşaat sektörünün geleceğini ifade eden Başkan Özhaseki, "Binaların sağlıksız olması dönüşüm projelerini ortaya çıkardı. Dolayısıyla bu sektöre çok iş düşecek" dedi.Kayseri'de de 40-50 yıllık yerlerde dönüşümün başlamak zorunda olduğunu vurgulayan Başkan Özhaseki, "Bunun da öncülüğünü belediye yapacak, Mimarlar Odası gibi sivil toplum kuruluşları yapacak" diye konuştu.

    - Gençlere özel planlama

    Özhaseki, Bahçeşehir Koleji Okul Aile Birliğinin ziyaretinde de eğitime yönelik hazırlattığı planlamayla ilgili bilgiler verdi.

    Okul Aile Birliği Başkanı Rafet Sertoğlu ve yönetim kurulu üyeleri ile bir süre görüşen Başkan Özhaseki, "Yeni planlamada, üniversiteler şehri olan bir kentte öğrenciler ne ister, yurt dışında neler yapılıyor, bizde eksik kalan taraflar neler gibi konularda araştırmalar yaptırıyorum. Bundan sonra eğitime yönelik çalışmalarda bu hizmetleri uygun şekilde yerine getirmeye çalışacağız" dedi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.