|   | 
  • Kayseri’de Neden Olmasın?


    Kayseri’de  Neden   Olmasın?
    Aydın ve Gaziantep’te belediyeler ücretsiz bez torba dağıtmaya başladı

    1 Ocak 2019’da yürürlüğe giren ücretli poşet uygulamasının yankıları sürerken Aydın ve Gaziantep Büyükşehir Belediyeleri örnek bir uygulama başlattı. Çevre dostu bez alışveriş torbalarını market önlerinde ve semt pazarlarında vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtan belediyelerin bu uygulamasının Kayseri’de de hayata geçirilmesi isteniyor.

    Ücretli poşet uygulaması gündemdekini yerini korurken konuyla ilgili çözüm hamleleri de gelmeye başladı. Bu konuda adım atan ilk şehirler olan Aydın ve Gaziantep’te Büyükşehir Belediyeleri vatandaşlara ücretsiz bez alış veriş torbası dağıtmaya başladı. Gaziantep’te Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Çelik tarafından semt pazarları ve market önlerinde bez torba dağıtımı yapılarak başlatılan uygulamanın bir benzeri de Aydın’da gerçekleştirildi. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun talimatı ile belediye görevlileri, market ve alışveriş merkezi önlerinde bez torba dağıtımı yaptı. Örnek uygulamaya imza atan her iki belediye başkanın da kadın olması dikkat çekti.

    Aydın ve Gaziantep Büyükşehir Belediyeleri tarafından başlatılan uygulamanın Kayseri’de de hayata geçirilmesini isteyen vatandaşlar da, “Birçok konuda örnek ve öncü olan belediyelerimizi bu güzel uygulamayı Kayseri’de de gerçekleştirmeye davet ediyoruz. Gerek büyükşehir belediyesi gerekse ilçe belediyelerimiz bunu kolaylıkla yapabilirler. Böylece hem çevreye katkı sağlanmış olur hem de vatandaşlara ekstra yük getiren ücretli poşet uygulamasına alternatif bir çözüm üretilmiş olur” şeklinde konuştu.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.