|   | 
  • Kayseri’de Taraftar Kaldığı Yerden Devam Ediyor


    Kayseri’de Taraftar Kaldığı Yerden Devam Ediyor

    Spor Toto Süper Lig’in başlamasıyla birlikte gözler takımlara ve taraftarlara çevrilirken ligin ilk haftasında Kayserispor taraftarı yine sınıfta kaldı.

    Geçen sezon çok zor günler geçiren ve bu zor günlerinde taraftar desteğini bir türlü arkasında göremeyen Kayserispor, ligin ilk haftasında kendi sahasındaki karşılaşmayı da yine boş tribünlere oynadı.

    Birçok ilde futbola susamış, takımlarına hasret kalmış futbolseverler ligin ilk karşılaşmasının kendi sahalarında oynanmasını isteyip takımlarına destek vermek için statlara akın ederken Kayseri’de 32 bin kişi kapasiteli Kadir Has Stadyumu ortalama 2-3 bin taraftara ev sahipliği yaptı.

    Karşılaşmanın hafta sonu ve akşam herkesin gelebileceği uygun bir saatte olmasına rağmen tribünlerin boş kalması yönetimi, teknik heyeti ve futbolcuları hayal kırıklığına uğrattı.

    Şehrin Süper Lig’deki tek temsilcisi olan Kayserispor, taraftarların ilgisizliği nedeniyle rakip takıma baskı kurmakta da zorlanıyor. Kayseri’ye gelen takımlar da deplasmana gelmiş havası hissetmeden rahat bir şekilde oyunlarını oynayıp puanlarını alarak kentten ayrılabiliyor.

    Trabzon, Bursa, Konya, Eskişehir, Gaziantep ve daha birçok Anadolu kulübünün maçlarında statlar büyük oranda dolarken Kayseri’de yıllardır tribünlerin dolmaması, taraftarın bir türlü stada gelmemesi yetkilileri de kara kara düşündürüyor.

    Spor kompleksleri açısından yapılaşmanın ilk başladığı Anadolu şehirlerinden olmasına ve birçok kente de bu konuda örnek olunmasına rağmen Kayseri halkının spora olan ilgisizliği tüm spor kamuoyunun dikkatini çekiyor.

    Tesis bakımından sporun başkenti sayılabilecek Kayseri’de vatandaşların özellikle futbol ve diğer spor branşlarına karşı ilgisinin artması isteniyor.



    Etiketler Kayserispor taraftar

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.