|   | 
  • Kendini yiyen siyasi cemaat Ak Parti !


    Kendini yiyen siyasi cemaat Ak Parti !
    Önce bir tespit yapalım. Önümüzdeki hafta yapılacak seçimin mağlubu şimdiden AK partidir. Üstelik bu mağlubiyetin sebebi ne iyi muhalefet ne en büyük düşman gördükleri ?The cemaat?.


    Önce bir tespit yapalım. Önümüzdeki hafta yapılacak seçimin mağlubu şimdiden AK partidir. Üstelik bu mağlubiyetin sebebi ne iyi muhalefet ne en büyük düşman gördükleri ?The cemaat?. Asıl sebebi kendi kendini yiyip bitirmeye doğru giden Ak partinin yaptığı stratejik hatalar, öngörüsüz ve umursamazca toplumsal realiteleri görmezden gelerek yaptıkları işlerdir.

    AK parti bugün artık bir siyasi cemaat hüviyetine büründü. Cemaatler manevi kazançlar noktasında bir araya gelen insanlardan oluşur. Ak partide bugün ki görünümü itibari ile sistemsel olarak sürekli makam, mansıp, para  ve nüfuz gücü vadeden bir cemaat durumuna geldi. Partinin kuruluşundaki insanlar ve amaçlar ile bugün ki içinde ve etrafında bulunan insanlar ve amaçları karşılaştırmak bu tespitin deliline bizi ulaştıracaktır.

    SİYASİ CEMAAT OLAN PARTİ VE HÜZÜNLÜ ÇÖKÜŞ DÖNEMİ

    Ak parti siyasi hayata adım attığında vurguladığı iki nokta vardı. Birincisi hukuksuzluk darbelerle dolu çalkantılı bir ülke tarihinin karşıtı olarak ?Adalet? merkezli Avrupa birliği vizyonu etrafında evrensel hukuk değerlerini hayata geçirmekti. Anayasa değişikliği vaadini de kapsayan bu çerçevenin somutlaşmış ismi ise AB projesi idi. İkincisi ise yapanın yanına kaldığı, yolsuzluk, israf ve kötü ekonomik yönetime karşılık olarak Kalkınma odaklı büyüme ve üretim merkezli özel sektör öncelikli büyük ve kalkınmış Türkiye idi. Maalesef bu iki hususta da hikayemiz sona erdi. Geldiğimiz noktada ne AB projesi ve evrensel hukuk ne de üretim odaklı kalkınma kaldı. Artık tek gündemimiz başkanlık isteyen bir irade ve bu iradenin merkeze koyduğu ?inşaat? odaklı büyüme hedefi.

    Evet, ilk dönemleri itibari ile vadettikleri ile alevilerden, milliyetçilere, demokratlardan, liberallere, cemaatlerden, azınlıklara kadar birçok kesimden oy alan toplum partisi olan Ak Parti artık bir siyasi cemaat hüviyetine taşındı. Bu cemaat kendisinden başka hiçbir sivil toplum kuruluşunu, alternatif fikri ve muhalefeti kabul etmiyor ve dinlemiyor. Kendi yetiştirdiği evlatlarını bile dışarıya atan, en zor dönemlerinde yanında durmuş insanları, grupları ve kesimleri tereddütsüz hain ilan edecek kadar ağır bir şekilde gurunun esiri olmuş durumda. Şu anda tüm devlet imkânlarını kullanarak, sınırsız maddi imkânlarla, sahibi olduğu büyük medya gücü ile ve devletin en üst makamının tarafsızlık yeminine rağmen meydan meydan gezmesine rağmen maalesef erimeyi durduramıyor. Artık görünen köy kılavuz istemiyor. Ak partinin gelişme ve büyüme dönemi bitmiş durumda ve duraklamayı da geçip doğrudan çöküş dönemine girmiş durumdayız.

    KENDİ BÜNYESİNİ KEMİREN BİR PARTİ!

    Ak parti bu seçimde hükümeti kuracak oyu alsa bile artık kaybetti!  Çünkü gurur, kibir, tek adam biat sistemi, yolsuzluklara göz yumma, eğitim ve hukuk sistemini altüst eden adımlar, dün doğru dediğine bugün eğri demesi, tüm iyilikleri kendinden kötülükleri ise sürekli bir günah keçisi bulup onun üzerine atmayı bir kurtuluş ve yönetmek zannetti. Birde buna kim ne derse desin Türkiye?nin bir reel gerçeği olan ve toplumun birçok kesimi ile iç içe geçmiş ?hizmet hareketi? denen dini referans almış bir gruba uygulanan orantısız gücü ekleyebilirsiniz. Artık yapılan bu hakaretler, aşağılamalar, ithamlar, gazete ve televizyonlardan sürekli tekrarlanıp duran Müslümanlığın adabına ve edebine uymayacak şekilde birçoğu açıklama ve delil bekleyen seviyesiz üslup insanları rahatsız ediyor.

    Hâlbuki başarı tüm ordunun, hatalar yanlışlıklar ve mağlubiyetler ise komutanındır!

    Geçmişte yaptıkları hatalar samimiyetlerinden dolayı halk tarafından tolere edilen ve kabullenilen bir partiydi. Bugün ise en küçük bir beyanları, yanlışları insanlar tarafından eleştirilen ve bu eleştirilerin kaynağını algılayamayan körlük içinde birisi görünümünde. Ak parti artık sürekli yaptıkları ile övünen, bu kadar iş yaptık buda bizim hakkımızdır deyip lükse, şatafata makul gözle bakan bir siyasi cemaat hüviyetine dönüştü. Çerezler, mersedesler, dün Dolmabahçe?de el sıkışıp fotoğraf verdikleri HDP ye bugün hain demeler, elektrik kesintileri, milletin ?A?na koyacağım?diyen mütahitin trilyonluk vergi borçlarını silmeler, somada 300 kişiyi yerin altına gömenlere yeni yeni ihaleler vermeler ve onları içeriden çıkarmalar, hâkimlerin tutuklanması, emekliye %3 zam verip milletvekillerini süper emekli etmeler halkın gözüne batıyor artık. Kabul etsinler etmesinler paralel hikayesi de  artık büyüsünü yitiriyor ve insanlar yolsuzluklarını perdelemek için yapılan gürültü diyerek artık bunları da duymak istemiyor. Sermaye bitti, hikaye tükendi.

    Görelim mevlam neyler neylerse güzel eyler. İzleyelim görelim.

    NOTLAR:

    -İnsanlar arasındaki ortalama tahminler   : (kediler girmez ise J  )  %39  - %27 - %17 - %11- %6 

    -Kayseri mahallesinin açılış kokteyline gidemedim ama dün akşam şöyle bir dolaştım. Güzel bir proje olmuş. Keşke şehirlerimizi rantın kurbanı etmeyip muhafaza etseydik de, bu çalışmalar yitirilen ve mahvedilen bir kent tarihinin günah çıkartma çalışmalarına gerek kalmasaydı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.