|   | 
  • Kentsel Dönüşüm Masaya Yatırılıyor


    Kentsel Dönüşüm Masaya Yatırılıyor
    Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun'un (Kentsel Dönüşüm Yasası) amacına ulaşması için daha önce İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Antalya'da yapılan zirvelerin altıncısı Kayseri'de yapılacak.Kadir Has...

    Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun'un (Kentsel Dönüşüm Yasası) amacına ulaşması için daha önce İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Antalya'da yapılan zirvelerin altıncısı Kayseri'de yapılacak.

    Kadir Has Kongre Merkezi'nde 12 Aralık Perşembe günü yapılacak 'Her Yönü İle Kentsel Dönüşüm Zirvesi' hakkında bilgiler veren Kayseri İmar İnşaat Müteahhitleri Dayanışma Derneği (KAYİM-DER) Başkanı Ali Aydın, ''KAYİM-DER ile Yönetim Kurulu Üyesi olduğumuz İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu 'nun (İMKON) birlikte üstlendiği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın desteklediği Her Yönü İle Kentsel Dönüşüm Zirvesi' Kayserimiz'deki Kadir Has Kongre Merkezi'nde 12 Aralık 2013 Perşembe günü 10.00 ile 16.00 saatleri arasında yapılacaktır. Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki 6306 sayılı Kanun'un amacına ulaşması için İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Antalya'da yapılan zirvelerden sonra altıncısını şehrimizde yapacağız'' dedi.

    Aydın, 'Kentsel Dönüşüm Yasası' olarak bilinen bu sürecin Kayseri'de de dünden bugüne, bugünden yarına nasıl uygulanması gerektiği konusunda bu yasanın kapsadığı tüm tarafların bir araya gelerek görüş, düşünce ve önerilerini ortaya koyarak şehirde bir ortak akıl oluşmasını hedeflediklerini ifade ederek, ''KAYİM-DER olarak hiçbir siyasi kaygı gütmeden, mesleki olarak, müteahhitlerimizi, mimarlarımızı, inşaat, harita, makine, elektrik ve jeoloji mühendislerimizi, kentsel dönüşümün uygulaması alanına giren bütün meslek odalarımızı, ticaret odamızı, sanayi odamızı, üniversitelerimizin ilgili fakültelerindeki hocalarımızı, yapı denetim firmalarımızı, siyasi partilerimizin il başkanlarını, milletvekillerini, belediye başkanlarımızı ve imarla ilgili birim çalışanlarını, müteahhitlerimizin üye oldukları dernekleri, mahalle muhtarlarımızı, yapı sahiplerini, bu konuya ilgi duyan, görüş ifade etmek isteyen tüm hemşehrilerimizi bu zirveye katılmaya davet ediyoruz. Biz insanlarımıza inanıyor ve güveniyoruz ki, 1200 kişilik salonu doldurarak Kayserimize yakışan bir bilgilendirme ve görüş alışverişi olacak ve buradan tüm insanlarımız kazançlı çıkacaktır'' diye konuştu.

    KAYİM-DER Yönetim Kurulu olarak müteahhitlerin bu sürece yönelik sorumluluklarını anlatıp, karşılaşacakları sorunlarını ve çözüm önerilerini alacaklarını vurgulayan Ali Aydın, ''Bizsiz olmaz, diyerek hem de bu şehrin imarında ve geleceğinin planlanmasında katkımız olsun istiyoruz. Müteahhitlik, bizim için sadece bir kazanç kapısı değil, gelecek neslimize karşı da sorumluluğumuzdur. Bu zirvenin şehrimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz'' dedi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.