|   | 
  • Kesob'dan 'Satış Belgesi' Uyarısı


    Kesob'dan 'Satış Belgesi' Uyarısı
    Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Mustafa Alan, 'Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkilerin Satışına ve Sunumuna İlişkin Usul ve Esaslar yönetmeliğine göre esnafların tütün mamulü ve alkollü içki satış faaliyet...

    Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Mustafa Alan, 'Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkilerin Satışına ve Sunumuna İlişkin Usul ve Esaslar yönetmeliğine göre esnafların tütün mamulü ve alkollü içki satış faaliyet konuları için ayrı ayrı düzenlenecek satış belgelerini teslim almalarının zorunlu olduğunu bildirdi.

    Başkan Alan, "Bilindiği üzere; 07/01/2011 tarih ve 27808 sayılı Resmi Gazete?de yayımlanarak yürürlüğe giren Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkilerin Satışına ve Sunumuna İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 8?inci maddesinin (c) bendi gereği perakende satıcıların alkollü içki ve tütün mamulünü işletmelerinde birlikte satmaları halinde, faaliyet konuları satış belgesi üzerinde ayrı ayrı belirtilmekte idi" ifadesinde bulunarak konu hakkında esnaflara şu uyarılarda bulundu:

    "Ancak, 03/12/2013 tarih ve 28840 sayılı Resmi Gazete?de yayımlanarak yürürlüğe giren Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkilerin Satışına ve Sunumuna İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile adı geçen yönetmeliğin 8?inci maddesi ?Perakende satıcıların faaliyet konusu; tütün mamulü ve alkollü içki olarak seçilen faaliyet konularının her ikisini ya da birini kapsayabilir. Ancak her bir faaliyet konusu için ayrı satış belgesi düzenlenir.? şeklinde yeniden düzenlenmiştir.

    Yine aynı Yönetmeliğe geçici bir madde eklenerek, tütün mamulleri ve alkollü içkilerin birlikte satışını yapan ve adlarına 01/01/2014 tarihinden önce tütün mamulü ve alkollü içki perakende satış belgesi veya tütün mamulü ve alkollü içki toptan satış belgesi düzenlenmiş olan satıcıların, 30/6/2014 tarihine kadar belgelerini yetkili mercie teslim etmeleri ve tütün mamulü ve alkollü içki satış faaliyet konuları için ayrı ayrı düzenlenecek satış belgelerini teslim almalarının zorunlu olduğu, bu zorunluluğa uymayan satıcıların satış belgeleri için 2015 yılı süre uzatım işlemlerinin gerçekleştirilmeyeceği belirtilmektedir.

    Esnaf ve sanatkarlarımızın mağdur olmamaları için belgelerini belirtilen tarihten önce yetkili mercie teslim ederek, tütün mamulü ve alkollü içki satış faaliyet konuları için ayrı ayrı düzenlenecek satış belgelerini almaları kendi menfaatlerine olacaktır."



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.