|   | 
  • Kıdem tazminatında zorunlu ve seçmeli dönem


    Kıdem tazminatında zorunlu ve seçmeli dönem
    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik?le görevini tamamlamasına yaklaşık 2 ay kala kıdem tazminatı sorununda gelinen son noktayı açıkladı.


    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik?le görevini tamamlamasına yaklaşık 2 ay kala kıdem tazminatı sorununda gelinen son noktayı açıkladı.

    ?Kıdem tazminatı fonu mutlaka gelmeli. Zorlama olmayacak, yeni başlayanlara uygulanacak? diyen Bakan Çelik, kıdem tazminatının 1936?dan beri mevzuatta yer alacağını ancak ?sistemin işlemediğini belirterek, ?halen çalışmaların yüzde 85?i kıdem tazminatının alamıyor. Sistem yapısal olarak bozuk. Fon sistemine geçmek şart oldu? dedi.

    Üzerinde çalışılan sistemle ilgili de bilgi veren Bakan Çelik, ?Mevcut sistemde çalışanlar isterse bu fon sistemine girmeyebilir. Karar onların olacak. Ancak ilk kez işe girenler için bu sistemi zorunlu kılacağız. Tarafları bir araya getirip çözümü beraber ortaya koyacağız. Diyoruz ki, artık bir işçi bir ay bile çalışsa kıdem tazminatı alacak. Fon kurulsun, her işçinin hesabına yatsın. Ancak sosyal tarafları orta noktada buluşturmak çok önemli. Uzlaşmaları sağlamak için çalışıyoruz. Bizden sonra gelenler hazır bir zemin bulacaklar? diye konuştu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.