|   | 
  • Kılıçaslan'dan ozanlar geçti


    Kılıçaslan'dan ozanlar geçti
    Kayseri Kılıçaslan Liseleri öğrencileri, toplumun değerlerini yeni kuşaklara aktarmada büyük rol oynayan halk ozanlarıyla bir araya geldi.



    Kayseri Kılıçaslan Liseleri öğrencileri, toplumun değerlerini yeni kuşaklara aktarmada büyük rol oynayan halk ozanlarıyla bir araya geldi.

    Kılıçaslan Liseleri Kültür Merkezinde gerçekleşen etkinliğe Kayseri Halk Ozanları Kültür Derneği Başkanı Turgut Aydın ile birlikte Âşık Gulfani ve Âşık Yemliha katıldı.
    Öğrencilerden büyük ilgi gören etkinlikte, halk ozanları hem âşıklık geleneğini anlattılar hem kendi eserlerinden örnekler seslendirdiler hem de öğrencilerden gelen ayakla(uyak) atıştılar. Söyledikleri türkülerin oluşum  hikâyelerini de anlatan ozanlar, öğrencilerin ilgisinden oldukça memnun olduklarını dile getirerek bu geleneğin yaşaması için gayret gösteren okul idaresine teşekkür etmeyi de ihmal etmediler.
    Bir saatten fazla süren etkinliğin sonunda Kılıçaslan Liseleri Edebiyat Zümre Başkanı Hüseyin Say tarafından halk ozanlarına teşekkür plaketi sunuldu.

    Gerçekleştirdikleri etkinlikle ilgili bilgi veren Kılıçaslan Liseleri Müdürü Salih Öngül:? Halk şiirimizin yaşaması adına büyük gayret gösteren ozanlarımızla yeni neslin bağını koparmamalıyız, bu çerçevede Kayseri?de yaşayan önemli ozanlarımızdan Aşık Yemliha ve Aşık Gulfani?yi öğrencilerimizle bir araya getirdik, hem ozanlarımıza hem de Halk Ozanları Kültür Derneği Başkanımız Sayın Turgut Aydın?a çok teşekkür ediyorum.? dedi. 

     



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.