|   | 
  • Kimler Gitti, Kimler Geldi, Kimler Yer Değiştirdi?


    Kimler Gitti, Kimler Geldi, Kimler Yer Değiştirdi?
    31 Mart Yerel Seçimleri sonrasında Kayseri’de 5 başkan koltuğunu korurken 2 başkan yer değiştirdi, 10 ilçede ise yeni başkanlar göreve getirildi.

    Siyasi geçmişinde RP İl Başkanlığı ve 1 dönem Kayseri Milletvekilliği bulunan Memduh Büyükkılıç, 3 dönem Melikgazi Belediye Başkanlığı yaptıktan sonra bu seçimlerle birlikte zirveye çıktı ve Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

    Memduh Büyükkılıç gibi koltuk değiştiren bir diğer belediye başkanı da Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu oldu. Büyükkılıç’ın Büyükşehir Belediyesi’ne aday gösterilmesiyle Melikgazi Belediyesi’nden aday gösterilen Dr. Mustafa Palancıoğlu, seçimleri kazanarak Kayseri’nin en büyük ilçesinin belediye başkanı oldu.

    2. DÖNEM SEÇİLENLER

    Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk ve Felahiye Belediye Başkanı Vural Coşkun Ak Parti’den, MHP’li Halit Demir de Özvatan’dan ikinci kez seçilerek koltuğunu koruyan belediye başkanları arasındaki yerlerini aldılar.

    İLK KEZ KOLTUĞA OTURACAKLAR

    Kayseri’de bu seçimlerde 10 ilçede de belediye başkanı değişikliği yaşandı.Akkışla’da Ayhan Arslan (Ak Parti),Bünyan’da Özkan Altun (Ak Parti),Hacılar’da Bilal Özdoğan (Ak Parti), İncesu’da Mustafa İlmek (İyi Parti), Pınarbaşı’nda Memduh Uzunluoğlu (MHP), Sarıoğlan’da Bekir Ayyıldırım (MHP), Sarız’da Baki Bayrak (MHP), Talas’ta Mustafa Yalçın (Ak Parti), Tomarza’da Davut Şahin (Ak Parti) ve Yeşilhisar’da Halit Taşyapan (Ak Parti) ipi göğüsleyerek ilk kez belediye başkanlığı yapma hakkı kazandı.

    BÜROKRATLAR, BAŞKAN OLDU

    31 Mart Yerel Seçimleri’nde Talas’ta kazanan Mustafa Yalçın (Ak Parti) ile Yeşilhisar’da ipi göğüsleyen Halit Taşyapan (Ak Parti), bürokrat kimlikleriyle bilinen başkanlar olarak öne çıktı.

    Uzun yıllar Kaski Genel Müdürlüğü ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği yapan, ardından kayyumla yönetilen Van Büyükşehir Belediyesi’nde bir süre Genel Sekreterlik görevini yürüten Mustafa Yalçın, bu seçimlerle birlikte Talas Belediye Başkanı oldu.

    Yine uzun yıllar Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nde Mezarlıklar Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ile Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı görevlerini yürüten Halit Taşyapan da Yeşilhisar Belediye Başkanı seçildi.

    Öte yandan daha önce Kocasinan Belediyesi’nde uzun süre Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Esat Öztürk de ikinci kez Yahyalı Belediye Başkanı seçilmeyi başardı.

    KAYBEDENLER KULÜBÜ

    31 Mart Yerel Seçimleri, ya aday gösterilmediği ya da girdiği yarışı kaybettiği için koltuğundan olan belediye başkanları için de son nokta oldu.

    Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Akkışla Belediye Başkanı Ali Ergül, Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, Sarıoğlan Belediye Başkanı Yusuf Akbulut, Sarız Belediye Başkanı Ömer Faruk Eroğlu, Tomarza Belediye Başkanı Fahrettin Işık ve Yeşilhisar Belediye Başkanı Abdulkadir Akdeniz bu seçimlerle birlikte belediye başkanlığını kaybeden isimler olarak kayda geçti.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.