|   | 
  • KIRMIZI ET ÜRETİMİ YÜZDE 16,3 ARTTI


    KIRMIZI ET ÜRETİMİ YÜZDE 16,3 ARTTI
    Türkiye'de kırmızı et üretimi, 2013 yılının 2. çeyreğinde (Nisan-Haziran) 212 bin 885 ton olarak gerçekleşirken, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 16,3'lük artış oldu.


    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kayseri Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 2. çeyrek döneminde (Nisan-Haziran) Türkiye'deki toplam kırmızı et üretiminin 212 bin 885 ton olarak tahmin edildiği bildirildi. Toplam kırmızı et üretiminin bir önceki döneme (Ocak-Mart) göre yüzde 2,1 oranında, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 16,3 oranında arttığı kaydedildi.
    Açıklamaya göre bu dönemde sığır eti üretimi 187 bin 587 ton olarak gerçekleşirken, sığır eti üretimi bir önceki döneme göre yüzde 3,8 oranında, bir önceki yılın aynı dönemine göre ise yüzde 17,7 oranında arttı.
    Koyun eti üretimi ise 21 bin 959 ton olarak tahmin edildi. Koyun eti üretimi de bir önceki döneme göre yüzde 10,2 oranında artarken, bir önceki yılın aynı dönemine göre ise 9,2 oranında artış gösterdi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.