|   | 
  • Kış geldi, korsan kombicilere dolandırılmayın


    Kış geldi, korsan kombicilere dolandırılmayın
    Kış aylarının gelmesi ile birlikte kombi bakımı yaptırmak isteyen vatandaşlar servislere başvuruyor. Ancak 'yetkili veya teknik servis' adı altında iş yapan korsan kombiciler müşterileri akıl almaz yöntemlerle dolandırabiliyor.

     
    Kış aylarının gelmesi ile birlikte kombi bakımı yaptırmak isteyen vatandaşlar servislere başvuruyor. Ancak 'yetkili veya teknik servis' adı altında iş yapan korsan kombiciler müşterileri akıl almaz yöntemlerle dolandırabiliyor. İnternetten ya da duvarlara asılan ilanlarla ulaşılan kombiciler, bakım için geldiğinde farklı şekillerde kombi sahiplerine masraflar çıkarabiliyor. Üstelik fazladan alınan ücretler, hiçbir belge verilmeden yapılıyor. 

    Yaklaşık 25 yıldan beri kombi, beyaz eşya bakım onarım ustası olarak çalışan Fatih Bank, yetkili veya teknik servis adı altında iş yapan korsan kombicilere karşı tüketicilere uyarılarda bulundu. Bank, tüketicilerin bir tamircinin iş yerinin olup olmadığını, korsan mı, seyyar mı olup olmadığını önceden araştırması gerektiğini belirtti. Bank, ?Otobüs duraklarına 'kombi bakımı petek temizliği dahil 20 TL' diye ilanlar asıyorlar. Böyle bir sektör yok, bu işi kimse 20 TL? ye yapmaz. Kombi servis ücretsiz arıza tespiti... Bizim tüketicimize bedava mezar ver, alır. Tüketici kimi çağırdığını bilmiyor.?? ifadelerini kullandı.

    Bank, tüketicilerin internette araştırma yaparken dikkat etmesi gereken hususlara da dikkat çekti. Korsan bakım servislerinin Google?da ilk sırada çıkmasının çok kolay olduğunu belirten Bank, Google?ın iş yeri, vergi levhasının olup olmadığı gibi şartlar aramadığını söyledi. Bunun tamamen para gücüne dayalı olduğunu ve en üste falanca kombi servisinin rahatça çıkabildiğini vurgulayan Bank, şunları kaydetti: ?Örnek verecek olursak, müşteri Ankara'da ikamet ediyor. Kombicinin telefon numarası Ankara gibi gözüküyor ama İstanbul çıkıyor. Ankara'daki seyyar kombiciler 50-100 lira İstanbul?a ödeme yapıyor. Ankara?daki seyyar kombicilere 'sen de işi ister yap ister yapma, sen de orada 50-100 lira paranı al çık' diyor. Ondan sonra müşterinin telefonu engelleniyor ve müşteri haftalarca o tamirciye ulaşamıyor.?

    Beyaz eşya tamircisi Fatih Bank, kombisi arızalı ve bakım yaptırmak isteyen müşterilerin kombi bakım servislerine telefon açarken ?arızalı parçayı söküp eski parçasının bırakmasını, yeni takılan parçayı görmek istediğini ve firmaya ait faturayı mutlaka isteyeceğini? talep etmelerini istedi. 



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.