|   | 
  • Kışın etkilerini en aza indirmeye çalışıyorlar


    Kışın etkilerini en aza indirmeye çalışıyorlar
    Melikgazi Belediye Başkan Memduh Büyükkılıç, Kar temizleme ekiplerinin planlanan program içerisinde 3 vardiya halinde, 96 araç ve 245 çalışanı ile kesintisiz hizmetlerine devam ettiğini söyledi.

     Kar ile mücadele ekiplerinin çalışmalarını yürüttüklerini ana cadde ve bulvar ile hastane, okul yollarında ve çarşı içerisinde yoğun çalışmaların sürdüğünü belirten Başkan Memduh Büyükkılıç ?Kar yağışı ve buzlanma ulaşımı da olumsuz etkiliyor. Melikgazi merkezinde kapalı yol yok ve belediye ekipleri, kendi olanakları ve ayrıca kiralanan dozer, greyder ve kamyonlar ile karla mücadele ederek, yolları açık tutmaktadır. Melikgazi Belediyesi Eskişehir Gecekondu Önleme Bölgesi Battalgazi, Erciyes caddelerinde grayder ile tuz serpme araçları bulundururken, vardiyalı tuzlama ekipleri de ana yollarda tuz serpme çalışmalarına aralıksız devam ettiriyor. Turan, Subaşı, Gesi, Hisarcık, Kıranardı ve Mimasinan yerleşim alanlarında mobil ekipler yani o bölgelere hizmet verecek ekipler oluşturuldu. Kesintisiz hizmet devam ediyor ? dedi.
    Daha önce organize ve koordine edilen ekiplerin vardiya usulü çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, özellikle ana cadde ve bulvarlar da, eğimli yollarda yine özellikle Turan ile Subaşı bölgesi arasında tipiye maruz kalan alanlarda tuzlama çalışmaları sık sık yapılmakta olduğunu kaydetti.
    Başkan Memduh Büyükıklıç, vardiya ekiplerinde 22 kepçe, 14 tuzlama aracı ve 12 beko lader olarak bilinen kepçe yer aldığını ve toplam 245 çalışanın görev yaptığını sözlerine ekledi.


    MELİKGAZİ?DEN SOSYAL BELEDİYECİLİK


    Melikgazi Belediyesi Aşevi, hizmetlerini kar kış demeden sürdürdüğünü belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, 2 gündür ilçede yağan kardan dolayı evlerinden çıkamayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara evlerine sıcak aş götürüldüğünü bildirdi. 
    Melikgazi Belediyesince ilçenin beş ayrı yerinde bulunan aşevlerinden günlük sıcak yemek alanlara yardımcı olunduğunu ifade eden Başkan Büyükkılıç, Özellikle yoğun kar yağışında yaşlı ve engelli olanlar vatandaşların yemek almada zorlandıkları tespit edildiğini belirtti.
    Ancak aşevlerinde sıcak yemek ve ekmek dağıtımı hizmetlerini kar kış demeden sürdüğünü, iki gündür ilçede yağan kardan dolayı evlerinden çıkamayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara evlerine sıcak aş götürüldüğünü ifada eden Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi:
    ?Melikgazi Belediyesi olarak sosyal belediyecilik anlayışı ile toplumda birlik ve beraberlik ilkesi kapsamında çalışmalar yapıyoruz. Yapılan bu yardımlar ile toplumda bir bakıma sosyal belediyecilik hizmeti ile sosyal dengeyi sağlıyoruz. Zaten inancımız ve Anadolu kültürümüz de bunu gerektirmektedir. İki gündür yağan yoğun kardan dolayı aşevine gelip yemeği alan vatandaşlarımız şimdi gelemiyor. Özellikle yaşlı ve hasta olanlar bu hizmetten mahrum oluyor dolayısı ile mağdur oluyorlar. Bizler de sosyal devlet ve belediyecilik anlayışına göre onları mağdur etmemek amacıyla evlerine sıcak aşlarını gönderiyoruz. Bu soğuk kış ayında Melikgazi Belediyesi olarak sıcak aş vermenin duygusu içerisinde hizmetlerimizi sürdürüyoruz.?



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.