|   | 
  • KKTC'nin yeni Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı


    KKTC'nin yeni Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı
    Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Yüksek Seçim Kurulu, ikinci tur cumhurbaşkanı seçimini Mustafa Akıncı'nın kazandığını ilan etti.

     
    KKTC?nin 5 yıl boyunca görev yapacak yeni Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı oldu.

    Akıncı, seçim sonuçlarının Resmi Gazete?de yayımlanmasının ertesi gününde Cumhuriyet Meclisi?nde ant içerek göreve başlayacak. Yüksek Seçim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, seçime katılımın yüzde 62.68 olduğu bildirildi. 176 bin 980 seçmenin olduğu ülkede, seçmenler 693 sandıkta oy kullandı.

    KKTC'de 19 Nisan'da yapılan ilk turda, Derviş Eroğlu 107 bin 741 geçerli oyun yüzde 28.15'ini alarak seçimi birinci tamamlarken, Mustafa Akıncı, oyların yüzde 26.94'ünü alarak ikinci olmuştu.

    Müzakerelere Yön Verecek
    Mustafa Akıncı, seçildiği takdirde kapalı bölge Maraş konusunda şu ana kadarki politikalardan farklı bir yol izleyeceğini açıklamış, Birleşmiş Milletler yönetimindeki bölgeyi ister Rum olsun ister Türk yasal sahiplerine geri vereceğini söylemişti. Akıncı'nın seçilmesiyle kapsamlı çözüm müzakerelerine de hareket gelmesi bekleniyor.

    'Türkiye İle Kavga Eder' İddiası
    Akıncı önceki gün yaptığı açıklamada bazı çevrelerce seçilmesi durumunda Türkiye ile kavgalı bir siyaset izleyeceği spekülasyonlarının yapıldığını belirtmiş, Türkiye?nin önemini kavramış bir siyasetçi olduğunu ifade etmişti.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.