|   | 
  • Kocasinan 95 Ağacın Yerini Değiştirdi


    Kocasinan 95 Ağacın Yerini Değiştirdi
    Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, ihaleyle sattıkları atölye alanında dikili olan yaklaşık 95 ağacı makinalarla sökerek şehrin farklı mekanlarına taşıdıklarını söyledi.

     Başkan Bekir Yıldız, Kocasinan Belediyesi?nin hayatı kolaylaştırmak, yaşanabilir bir şehir sunmak hedefine uygun olarak çalıştığının altını çizerek bu amaca uygun biçimde yeşil alan miktarını ve ağaç sayısını sürekli artırmak için yoğun gayret sarf ettiklerini vurguladı.
    Ağaç dikim mevsimi olan kış öncesi ve bahar başlangıçlarında en az 10 bin ağaç dikmeyi rutin hale getirdiklerini belirten Başkan Bekir Yıldız, ?İnsanlara tertemiz ve rahat nefes alabilmelerini sağlayan bir ortam sunmak için ağaçlandırmaya özel önem veriyoruz. Atölyemizin yerini parselleyip ihaleyle satmıştık. Parselleri alanlar inşaata başlıyor. İnşaat alanın ortasında kalan 15-20 senelik 95 dikili ağacı makinalarla sökerek şehrin farklı noktalarına taşıdık. İnşaat sürecinde yok olmalarına izin vermedik" dedi.
    Ağaçlandırma ve yeşil alan için gösterdikleri gayret sonucunda Kayseri?yi dünya standartlarına taşıdıklarını vurgulayan Başkan Bekir Yıldız," Klasik bir laf olacak ama ağaçlar gerçekten şehrin akciğeridir. Bu nedenle müsait olan her alana ağaç dikip yeşillendiriyoruz. Diktiğimiz fidanın her ihtiyacını karşılayıp bakımını da özenle yapıyoruz. Hastalıklarını tedavi ediyor, kuruyanın yerine yenisini dikiyoruz. Zaten ağacı dikmekten çok bakımı daha önemli. Vatandaşlarımızla ağaç ve yeşil alanların korunması konusunda işbirliği yapıyoruz ve bu ortaklığı geliştirmeyi istiyoruz? şeklinde konuştu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.