|   | 
  • KONTENJAN SINIRLAMASI HAC MALZEMESİ SATIŞLARINI OLUMSUZ ETKİLEDİ


    KONTENJAN SINIRLAMASI HAC MALZEMESİ SATIŞLARINI OLUMSUZ ETKİLEDİ
    Suudi Arabistan?ın, Kâbe?nin etrafındaki genişletme çalışmalarından dolayı tüm ülkelerin hac kontenjanlarında yüzde 20 kısıtlamaya gitmesi, hac malzemesi satışı yapanları da olumsuz etkiledi. Kısıtlanan rakamın büyüklüğüne işaret eden mağaza sahipleri, birçok siparişin ellerinde kalacağını düşünüyor. Yüzde 20?lik sayıdaki kısıtlamanın her mağazanın işlerini aynı oranda düşüreceği ifade ediliyor.

     Kayseri?de hac malzemeleri satışı yapan Hasşerbetçi Mağazası yöneticilerinden Orhan Diler, hac kontenjanında sayının düşürülmesi ve yeniden kura çekilecek olması nedeniyle satışların durduğunu belirtti. Diler, geçen yıllarda kuranın çekilmesi ve isimlerin belirlenmesiyle satışlara başladıklarını hatırlatarak, şu bilgileri verdi: ?Türkiye?den hac için gideceklerde 14 bin kişilik kısıtlama yapılacak. Bu nedenle hacı adayları alışveriş yapmıyor. Belki kendisine çıkmama düşüncesi var. Yeni bir kura çekilecek ve o güne kadarda insanlarımız alışveriş yapmayacağını belirttiler.?

    Orhan Diler, 74 bin kontenjan dikkate alınarak mağazaya malzemeler aldıklarını hatırlatarak, ?Biz de yeni kuranın çekilmesi ve sonuçlanmasını bekliyoruz. Kura çekimi sonrasında satışlarımız başlayacak. Ancak yapılan uygulama bütün hac malzemesi satan mağazaları etkileyecek. Çünkü herkesin yaptığı satış oranına göre yüzde 20?lik bir azalış olacak. Umarız sınırlama sadece bu yıl yapılmış olur ve gelecek yıl için sorun olmaz.? diye konuştu. 

    Hacı adayları, genellikle geri dönüşte ziyaretçileri için zemzem suyu, seccade, tespih, kına, eşarp, inci, gümüş, esans gibi çok sayıda hediyelik eşya alıyor. Bunun yanında, hac vazifesi yerine getirildiği sırada kullanılacak çok sayıda eşya da buradan alınıyor. 



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.