|   | 
  • Korona virüs ikinci el araç piyasasını vurdu


    Korona virüs ikinci el araç piyasasını vurdu
    Galerici Ahmet Yurtlu, korona virüs dolayısıyla ikinci el araç piyasasında durgunluk yaşandığını söyleyerek, "Geçtiğimiz 3 ayda işlerimizde yüzde 80 düşüş oldu" dedi.

    Galerici Ahmet Yurtlu, korona virüsten sonra ikinci el piyasasındaki gelişmeleri değerlendirdi. Yurtlu, "Otomotiv sektörü zaten bütün hareketleri ve sektöre gelişmeler de ki en hızlı algılayan sektördür. Herhangi bir şey geliştiği zaman ekonomik olarak, iktisadi olarak, refleks olarak en hızlı cevap veren sektörlerden biridir. Otomobil, iyi veya kötü bir şekilde herkesin elinde bulunmaktadır. Alırken de, satarken de bu tip zamanlarda hareket belirleyicidir, bir nakit döngüsüdür. Buda gerçekten sektörde yaşanan gelişmelere en hızlı cevap veren pozisyondur. Artık bugün itibari ile grafikler ile bir takım şeyleri anlatmak gerekir. Aralığın sonunda duyulduğu fakat ilk başta ciddiye alınmadı. Fakat Ocak ayının ortalarında hissedilmeye başladı. Biz Türkiye’de bunu şubat ayında kabul ettik. Otomotiv sektöründe, şubat ayının ortasından sonra bir düşüşümüz oldu. Ciddi bir düşüş olmaya başladı. Şubat, özellikle Mart ayı çok dip yaptı. Nisan ayıda aynı şekilde oldu. En az yüzde 70-80 işlerimizde durgunluk yaşadık. 10 tane araba satan 2 taneye 3 taneye düştü. Bazısı 1’e düştü. Bu ciddi bir algı oldu" ifadelerini kullandı.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.