|   | 
  • Kovid süreci hem kriz hem fırsat


    Kovid süreci hem kriz hem fırsat
    Küresel Öğretmen Ödülü 2019 (Global Teacher Prizes) sıralamasında dünyanın en iyi 50 öğretmeni arasına girerek, tek Türk olmayı başaran İzmirli öğretmen Samet Başkonuş, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla meslektaşlarına koronavirüs sürecinin olumlu değerlendirilmesi gerektiği mesajını verdi. "Kovid süreci hem kriz hem fırsattır" diyen Başkonuş, "Bu fırsatı iyi değerlendirip, kendimizi çok daha iyi geliştirmemiz ve bir yandan da dünyayı takip etmemiz gerekiyor. Dünyayla rekabet etmek istiyorsak dünyanın neler yaptığını çok iyi bilmemiz lazım" dedi.

    İzmir'in Gaziemir ilçesindeki Anafartalar İlkokulu Müdürü Samet Başkonuş (35), Hint asıllı iş insanı Sunny Varkey'in eğitim alanında projeler geliştirmek amacıyla kurduğu ve onursal başkanlığını ABD eski Başkanı Bill Clinton'ın üstlendiği Londra merkezli Varkey Gems Vakfı (Varkey Gems Foundation) tarafından düzenlenen 'Küresel Öğretmen Ödülü Komitesi'nin 2019 yılı için seçtiği 'En iyi 50 öğretmen' arasında yer aldı. Daha önce 'Dijital Eğitim Asistanı' birincilik ödülü ile Akdeniz Üniversitesi tarafından verilen 'Ulusal Çevre Hizmet Ödülü'nü kazanan Başkonuş, İzmir'in ilk 5 robotik takımından birini kurdu, 4 projesi Ulusal Ajans tarafından 'Ulusal Kalite Etiketi' kazandı. Geçen yıl sıralamada dünyanın en iyi 50 öğretmeni arasına girerek, tek Türk olmayı başaran İzmirli öğretmen Samet Başkonuş, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle meslektaşlarına koronavirüs sürecinin olumlu değerlendirilmesi gerektiği mesajını verdi.

    "Kovid süreci hem kriz hem fırsattır" diyen Başkonuş, "Bu fırsatı iyi değerlendirip kendimizi çok daha iyi geliştirmemiz ve bir yandan da dünyayı takip etmemiz gerekiyor. Dünyayla rekabet etmek istiyorsak dünyanın neler yaptığını çok iyi bilmemiz lazım. Bizler yurt dışındaki öğretmen arkadaşlarımızla sürekli iletişim halindeyiz. Onların pandemi sürecinde neler yaptıkları, eğitimi nasıl geliştirdikleri, bizim neler yaptığımız hakkında görüşmelerimiz oluyor. Yurt dışında özellikle birçok meslektaşım, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından televizyon kanalı üzerinden uzaktan eğitim olanağının sağlanması çalışmasına hayran kaldılar. Bunun fırsat eşitliği yaratan zekice düşünülmüş bir çalışma olduğunu söylediler. Bizlerin de onlardan öğrenecekleri oluyor" dedi.

    'YENİ AKTİVİTELER PLANLAMA TELAŞI İÇİNDEYİZ'

    Bu yıl pandemi nedeniyle buruk bir öğretmenler günü yaşandığını ifade eden Başkonuş, "Ancak bu süreçte öğretmenlerimiz eğitimlerine ara vermeden uzaktan devam ediyorlar. Aslında öğretmenlerimiz okul sürecinden daha fazla yoruluyor çünkü daha fazla hazırlık gerekiyor. Bir yandan da bu dönem, eğitimciler için bir fırsat oldu. Kendimizi yenileme fırsatını yakalamış olduk. Yıl boyunca öğrencilerimizin üst düzey becerilerini geliştirmeye yönelik aktiviteler planlama telaşı içerisindeyiz. Okulumuzda bir dron kodlama atölyesi kurduk. Bu atölyede dron kodlama aktiviteleri yapmayı planlıyoruz. Bu süreçte altyapısını oluşturarak materyalleri temin ettik ve öğrenciler için bunun eğitim programını oluşturduk. Okullar açıldığı zaman çocuklarla birlikte bu faaliyetleri yürüteceğiz. Bu aktivitelerimiz onlara küçük bir kıvılcım olacak ve ilerleyen dönemlerde kendi dronlarını üretecekler" diye konuştu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.