|   | 
  • Kurbanlık fiyatlarının artış sebebi: yem, yakıt ve veteriner maliyetle


    Kurbanlık fiyatlarının artış sebebi: yem, yakıt ve veteriner maliyetle
    Kurban Bayramı’na sayılı günler kala vatandaşlar kurbanlık almaya devam ediyor.

    Hayvancılık yapan Mustafa Boztepe, artan kurbanlık fiyatlarının sebebinin maliyetler olduğunu söyleyerek, “Geçen yıl hisse satışlarımız 4 bin 500 lira ve 6 bin lira arasındaydı bu yıl 10-13 bin lira arasında. Bunun sebebi yakıt, yem, bakıcı, veteriner hekim gibi ileri gelen maliyetlerden kaynaklanıyor” dedi.
    Kurban Bayramı için geri sayım başladı. Bu yıl 28 Haziran’a denk gelecek olan Kurban Bayramı’nda milyonlarca Müslüman kurban ibadetini gerçekleştirecek. Dini görevini yerine getirmek isteyenler ise kurbanlık satışı yapılan yerlerin yolunu tuttu. Boztepe Tarım, Ticaret ve Hayvancılık İşletme Sahibi Mustafa Boztepe ise geçen seneye göre artış gösteren kurbanlık fiyatlarının maliyetlerden dolayı olduğunu söyledi. Boztepe, “2023 yılı kurbanlık satışlarımızı tamamladık. Bu yıl kurban satışlarımız çok iyiydi, kendi müşterilerimiz de bizi yalnız bırakmadı. Bayramın 1. Günü kesimimiz olacak. Geçen yıl ve bu yıl arasında fiyatlarda yüzde 100-120 civarında bir artış var. Geçen yıl hisse satışlarımız 4 bin 500 lira ve 6 bin lira arasındaydı bu yıl 10-13 bin lira arasında. Bunun sebebi yakıt, yem, bakıcı, veteriner hekim gibi ileri gelen maliyetlerden kaynaklanıyor” ifadelerini kullandı.

    ‘KURBAN ALIMINI SON GÜNE BIRAKMAYIN’
    Kurbanlık alırken son güne bırakılmaması, kesimin de aynı şekilde son güne kalacağını söyleyen Boztepe, “Kurban alımını son güne bırakmalarını tavsiye etmiyoruz. Hayvan seçilir, seçilen hayvanların yanı sıra kesim sıramız da satış sırasına göre olur. Buna göre de kesim sırası son güne kalmış olur. 4 parça kesiyoruz veya hisse satışında herkesin paylarını ayrı ayrı veriyoruz. Kesim saatlerinde ise ikramlarımız var vatandaşlar sıra beklerken bir aile ortamında kurban kesiyorlarmış gibi ibadetlerini yerine getirebiliyorlar” diye konuştu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.