|   | 
  • Kuruyemiş fiyatları dibe vurdu


    Kuruyemiş fiyatları dibe vurdu
    Kayseri'de kuruyemiş satışı yapan Mustafa Eğilmez, Rusya'ya ihracatın durmasıyla kuruyemiş fiyatlarının düştüğünü söyledi.

    Kuruyemiş fiyatları ile ilgili değerlendirme yapan esnaf Mustafa Eğilmez, "Kuruyemişi Rusya'nın almamasından dolayı fiyatlar geçen seneye oranla yüzde 30-35 oranında düştü.

     

    Geçen sene Antep fıstığının fiyatı 40 TL iken bu sene 25 TL oldu. Fındık geçen sene 60 TL iken bu sene 30 TL’ye kadar düştü. Ceviz geçen sene 30 TL iken bu sene fiyatı 20 TL’ye kadar düştü. Düşüşün yaşanmasında Rusya'nın önemli bir yeri oldu. Çünkü ihracat olmayınca iç piyasaya mecburen dönüş oldu" diye konuştu.

     

    Eğilmez ayrıca, "Yurt dışından gelen vatandaşlar daha çok kuruyemiş alıyor. Vatandaş eskiden yarım kilo, 1 kilo kuruyemiş alabiliyordu fakat şimdi talep daha da çoğaldı. Çünkü aileler çocuklarının beslenmelerine ceviz, badem, kuru kayısı gibi kuruyemişleri koydukları için satışlarda haliyle arttı.

     

    Vatandaşlarımız eskiden fiyatın yüksek oluşundan kuruyemiş alamıyorlardı fakat fiyatlar böyle devam ederse halkımız kuruyemişi daha çok alabilir. Havalar iyi giderse fiyatlar biraz daha düşer" şeklinde konuştu.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

    1. AliRiza

      Ben artik Kayseriden kuruyemis almiyorum tam tersine Almanyadan Kayseriye getiriyorum,buradakiler Kayseriye göre hem ucuz hemde daha temiz,kusurumuza bakmayin ama görmemislerin mali gibi cook kiymetli.

    2. Ben ali

      Nerdeymis 25 TL'ye Antep fıstığı bizde alalım, laf olsun diye konuşuyor.

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.