|   | 
  • Kuş Cenneti Buz Tuttu


    Kuş Cenneti Buz Tuttu
    Kayseri?de bulunan Sultan Sazlığı Kuş Cenneti, soğuk havalar nedeniyle buz tutarken, yöre halkı geçimlerini sağladıkları sazlıkları buz üstünde biçmeye devam etti.Sultan Sazlığı Kuş Cenneti?ne Zamantı tünelinden su verilmesi sayesinde,...

    Kayseri?de bulunan Sultan Sazlığı Kuş Cenneti, soğuk havalar nedeniyle buz tutarken, yöre halkı geçimlerini sağladıkları sazlıkları buz üstünde biçmeye devam etti.

    Sultan Sazlığı Kuş Cenneti?ne Zamantı tünelinden su verilmesi sayesinde, su seviyesinin en üst düzeye ulaşması yöre halkını sevindirirken, soğuk havalar nedeniyle Kuş Cenneti buz tuttu.

    Sazlığın buz tutması sonrasında sadece kıyı kesimlerde kamış kesimi yapan ve faytonlarla sazlığın iç kesimlerine girebildiklerini söyleyen Ali Özkara ?Daha iç kesimlere girerek 150 bağ kamış biçtik. Sazlığın buz tutması işimizi biraz daha kolaylaştırdı? dedi.

    Yenihayat köyü muhtarı Mustafa Ayhan da geçimini kamış biçiminden sağladığını, 18 Aralık tarihinde sazlığın buz tuttuğunu belirterek, ?Yenihayat ve Sindelhöyük köyünden geçimlerini kamış keserek sağlayan yaklaşık 200 kişi buz tutan sazlıkta kamış biçimi işini daha rahat sürdürüyor? dedi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.