|   | 
  • MAAŞ DEĞİL ‘GAZİLİK’ İSTİYORLAR!


    MAAŞ DEĞİL ‘GAZİLİK’ İSTİYORLAR!
    Terörle mücadele sırasında vücutlarında kalıcı hasarlar oluşan binlerce kahraman Mehmetçiğimize ‘Gazilik’ unvanı verilmiyor. Kahramanlarımız, “İsteğimiz maaş falan değil, gururla taşıyacağımız ve evlatlarımıza göstereceğimiz gazilik madalyası” diyorlar.

    Kayseri'de, Terörle Mücadele Sırasında Yaralanıp Gazi Sayılmayanlar Derneği (TMSY) üyeleri, gazilik unvanlarının verilmesini istedi. TMSY Kayseri temsilcisi Kayhan Seyyar, grup adına yaptığı açıklamada; terörün en yoğun olduğu yıllarda Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da vatani görevlerini yaptıklarını, askerlik görevleri sırasında devletin bütünlüğünü hedef alan terör örgütlerine karşı mücadelede terörist silahlarının tesiriyle yaralandıklarını, birçok arkadaşlarının şahadetine tanıklık ettiklerini ve arkadaşlarının kucaklarında şehit olduğunu, vücutlarında alınamayan mermi ve şarapnel parçaları ile yaşadıklarını ve her geçen gün zehirlendiklerini fakat  çeşitli yasa ve yönetmeliklerden dolayı gazi sayılmadıklarını, para peşinde olmadıklarını amaçlarının gazilik madalyasını almak olduğunu ifade etti.

    MADALYA TALEP EDİYORLAR

    TMSY Kayseri temsilcisi Kayhan Seyyar; “Bizim amacımız gazilik unvanının verilmesi isteğimizi, devlet yetkilileri ve kamuoyuna duyurmaktır. Vücutlarımızda terörist mermisi, şarapnel parçaları ve çatışmalardan kalana izlerle yaşamamıza rağmen bizler neden gazi değiliz? Neden bugün gazilik madalyalarımızı gururla takıp onurlanmak yerine hak ettiğimize inandığımız gazilik onurumuzu almak için büyük bir uğraş gösteriyoruz?” dedi.

    Açıklamalarına devam eden Seyyar, “Gazi sayılmak için yaralanmak yeterli görülmemekte mutlaka sakatlık şartı aranmaktadır. Mevzuat değişiklik ve düzenlemelerden çeşitli bahanelerle kaçınılması sonucu gazi sayılmamaktayız. Devletin bekasını hedef alan terör örgütlerine karşı mücadelede terörist silahlarının tesiriyle çeşitli operasyon ve hizmetlerde yaralanmış bizlere geçte olsa gazilik unvanının ve madalyasının verilmesini talep etmekteyiz" dedi.

    GAZİ OLABİLMEMİZ İÇİN BAŞKA NELERİMİZİ KAYBETMELİYDİK?

    Seyyar, "Askerde yaralanıp terörist mermileri, şarapnel ve mayın parçalarıyla yaşayan bizler gazi sayılmıyorsak devletimizin gözünde gazi sayılabilmemiz için vücudumuzda terörist mermisi, şarapnel parçaları ve terör izlerinden başka ne gibi yaralarımızın olması gerekmektedir? Terörle mücadelede yaralanıp gazi sayılmayan bizlere hak ettiğimiz onurumuz olan gazilik ve madalyalarımızın ve gazilik haklarımızın verilmesini talep ediyoruz." dedi

    ZEHİRLENEREK ÖLÜYORUZ

    Bizler mecburi askerlik görevimizi yaparken yaralandık, hepimiz vücudunda alınamayan mermi ve şarapnel parçaları ile yaşıyoruz.  Alınması riskli olan ve alınması durumunda  felç kalma ve ölme riski olduğundan tedavi bile olamıyoruz.

    Maalesef, Türk Silahlı Kuvvetler Sağlık Yönetmeliğinde vücutlarımızdaki alınamayan mermi ve şarapnel parçalarının kronik ağır metal zehirlenmesine yol açtığı belirten Seyyar, “Bu zehirlenmeyle ilgili, yönetmelikte bir madde olmadığından bizler  vatan için vurulup bedel ödememize rağmen gazi sayılmıyoruz.” dedi

    DEVLET BÜYÜKLERİMİZE SESLENİYORUZ!

    Günümüzde birçok konuda kanun ve yönetmeliklerde değişiklik yapılırken konu ile ilgili yasa değişikliği ve Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliğini bizleri de kapsayacak şekilde değiştirmek bu kadar zor olmasa gerek.

    Devlet büyüklerimizden istediğimiz bu konuya sessiz kalmamaları. Devlet büyüklerimiz bizleri niye görmüyor ve neden duymuyor?  Bizler çocuklarımıza gazi olduğumuzu ispatlayamıyoruz. Bizler de bu vatanı, bu milleti, bu bayrağı savunurken vurulduk, ayrıca vücudumuzda alınamayan kurşun ve şarapnellerle yaşıyoruz.

    Seyyar, seslerini yetkililere duyurmak istediklerini dile getirerek "Terörle mücadelede yaralanıp gazi sayılmayan bizlere, hak ettiğimiz, onurumuz olan gazilik madalyalarımızın ve gazilik haklarımızın verilmesini talep ediyoruz. Verilene kadar da talep etmeye devam edeceğiz" ifadesini kullandı.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.