|   | 
  • Maç Sonrası 19?u Polis 26 Kişi Yaralandı


    Maç Sonrası 19?u Polis 26 Kişi Yaralandı
    Spor Toto Süper Ligi 29?uncu haftasında Kayserispor - Çaykur Rizespor maçında olaylar çıktı. Maçın hakeminin verdiği kararlara tepki gösteren taraftarların koltuklarını yeşil sahaya fırlatmasıyla başlayan olaylarda 19?u polis 26 kişi yaralandı. 15 kişi gözaltına alındı.

    Kayserispor ile Çaykur Rizespor arasında oynanan maçta Çaykur Rizespor 2-0 galibiyetle ayrıldı. Maçta özellikle skor 1-0 olduktan sonra Çaykur Rizespor kalecisi ile bazı oyuncularının birkaç kez sakatlığı gerekçesiyle oyunu durdurmasına Kayserispor taraftarı tepki gösterdi. Hakemi yuhalayan taraftar uzatma bölümünde tribünlerdeki koltukları söktü. 30 kadar koltuk ise yeşil zeminin kenarındaki boşluğa atıldı. Oyun durdu ve polis kendisine atılan koltuklardan korunmak için kalkanları kullandı. Daha sonra çevik kuvvet tribüne çıktı. Taraftarı tribünlerden dışarı çıkardı. Bu sırada yaşanan arbedede 19?u polis 26 kişi yaralandı. Olayların stat dışında devam etmesi sonucu bir ambulansın camları kırıldı. Çıkan olaylarda bazı araçlara da arar verildi. 

    Olaylarla ilgili sosyal paylaşım ağındaki hesabından Kayseri Valisi Orhan Düzgün açıklamada bulundu. Vali Düzgün, stat içi ve dışında yaşanan olaylarda 19 polis, 7 vatandaş olmak üzere 26 kişinin yaralandığını ve hastaneye kaldırıldığını açıkladı. Vali, 15 kişinin gözaltına alındığını ve 112 ambulans aracı ile tramvay duraklarının da taşlandığını duyurdu. 

    Vali Orhan Düzgün, olaylarla ilgili kamera çekimleri yapıldığı ve olayların çıkmasına neden olan kişilerin tespit edildiğini, bu tespitlere göre gözaltıların olacağını belirtti. 



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.