|   | 
  • Macar Heyet Kayseri?ye Hayran Kaldı


    Macar Heyet Kayseri?ye Hayran Kaldı
    Bir dizi inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Macaristan'ın Miskolc şehrinden Kayseri'ye gelen heyet, Kayseri'yi gezdi.

    Heyet ilk olarak Fuar Kültür Park içindeki Kent Müzesi'ni gezdi. Burada Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Oktay Durukan konuk heyet üyelerine Kayseri hakkında bilgiler verdi.
    Macar heyet daha sonra Kadir Has Spor ve Kongre Merkezi'ne geçti. Heyet üyelerine burada salonun birçok uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yaptığı ve özellikle de 2010 yılı Dünya Basketbol Şampiyonası'nın grup maçlarının bir kısmının bu salonda oynandığı aktarıldı.
    Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Merkezi'ni de gezen Macar heyet daha sonra Kadir Has Stadını görme imkanı buldu. Heyet üyelerine burada birer Kayserispor kaşkolu hediye edildi. Dünya Futbol Şampiyonası elemelerinde Macaristan'ın Türkiye ile aynı grupta bulunduğunu belirten bazı heyet üyeleri Türkiye'yi Romanya'yı deplasmanda yenmesinden dolayı tebriketmeyi de ihmal etmediler.
    Geziler sırasında Kayseri ile ilgili görüşlerini açıklayan Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Jamos Hovari Türkçe konuştu ve Kayseri'den övgüyle söz etti. Kayseri'nin Anadolu Kaplanlarından birisi olduğunu belirten Konuk Büyükelçi, "Kayseri çok modern bir şehir. Burada hayata geçirilen projeler Avrupa'da birçok şehirde yok. Siz çok şeyler yapmışsınız. Ben Türkiye'de yaşıyorum ve gündemi takip ediyorum. Kayseri gerçekten Anadolu'nun merkezi. Hem iktisadi, hem siyasi bakımından merkez. Harika bir üniversiteniz var. Şehirde çok önemli değişiklikler oluyor. Anadolu'da en önemli şehir Kayseri" dedi.
    Miskolc Üniversitesi Rektörü Andras Torma Kayseri'de dört üniversitenin bulunmasının dikkat çekici olduğunu belirtirken, Miskolc Belediye Başkanı Akoz Kriza da Kayseri'nin çok iyi bir yolda ilerlediğinin görüldüğünü kaydetti. Macaristan'ın İstanbul Başkonsolosu Gabor Kıss de yaptığı açıklamada Kayseri'de belediye başkanının şehri çok güzel yönettiğinin herşeyiyle ortada olduğunu vurguladı. Kıss, "Ben her zaman Kayseri'ye mutlulukla ve büyük bir keyifle geliyorum. Kayseri'ye yapılanlar için takdir ediyorum. Gelişen yapılar Kayseri'nin çok mükemmel şekilde yönetildiğini, belediye başkanının şehri inanılmaz şekilde büyüttüğünü ve geliştirdiğini gösteriyor. Ben bu noktada hem halkı hem de belediye başkanını tebrik ediyorum. Biz Macarlar, Kayseri belediye başkanından, Kayseri'den ve Kayserililerden yeni şeyler öğreniyoruz" dedi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.