|   | 
  • Macaristan Heyeti Geziye Noktayı Zirvede Koydu


    Macaristan Heyeti Geziye Noktayı Zirvede Koydu
    Kayseri'nin kardeş şehri olan Macaristan'ın Miskolc şehrinden gelen heyet ilden ayrıldı. Miskolc heyeti dün akşam Harikalar Diyarı'nı bugün ise Erciyes'i gezerek Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin iki önemli projesini görme fırsatı buldu.

     Miskolc Belediye Başkanı Akos Kriza, Miskolc Üniversitesi Rektörü Andras Torma, Sanayi -Ticaret Odası Başkanı Tamas Bihall ve heyette bulunan diğer misafirler dün akşam yemeğini Harikalar Diyarı'nda yedi. Yemek öncesi Harikalar Diyarı'nı gezen heyete Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ Genel Koordinatörü Ali Üstünel, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan, Macaristan'ın Kayseri Fahri Konsolosu Osman Şahbaz eşlik etti. Macar heyet öncelikle Hayvanat Bahçesi'ni gezdi. 

            Ardından buz pisti ve Mazaka Land Eğlence Parkı'na geçen Macar heyetinde yer alanlar, Harikalar Diyarı'ndan etkilendiklerini dile getirdi. Miskolc Belediye Başkanı Akos Kriza Eğlence Parkı'nda dijital göstergeli boks makinesine yumruk atarak gücünü ölçtü. Macar misafirler daha sonra dönme dolaba binerek Harikalar Diyarı ve Kayseri'yi yukarıdan izledi. Harikalar Diyarı'nın maskotu olan Boddilerle de yakından ilgilenen Macar heyet, yemek için Sukaypark Gülü'nün ortasındaki adaya geçti. Macar misafirleri burada Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın karşıladı. Ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki Sukaypark Adası'na gelerek Macar heyet onuruna verilen yemeğe katıldı. 

            Sukaypark Adası'nda verilen yemeğin ardından Macar misafirler buz pistine geçti. Burada Miskolc Belediye Başkanı Akoz Kriza ile Miskolc Üniversitesi Rektörü Andras Torma da buz pateni yaptı. Gecenin sonunda Kayseri ziyaretinden çok memnun kaldıklarını ifade eden Miskolc Belediye Başkanı Kriza, Başkan Özhaseki'ye memnuniyetlerini belirtti ve Başkan'ı Macaristan'a davet etti. 

            Macar heyet üç günlük Kayseri gezisine noktayı Erciyes'te koydu. Kayseri'deki son günlerinde Erciyes'i gezen Macar misafirleri Erciyes AŞ Genel Sekreteri Yücel İkiler karşıladı. Erciyes'ten manzara izleyen Macar misafirler gondola da bindi. 

            Kayseri ve Erciyes ile ilgili görüşlerini açıklayan Miskolc Belediye Başkanı Akos Kriza, Kayseri'den ve belediye tarafından yapılan projelerden çok etkilendiğini belirtti. Dün gördükleri Harikalar Diyarı'nda farklı etkinliklerin bir arada olmasını çok güzel bulduğunu ifade eden Kriza, Avrupa'da bu tür bir mekan görmediğini belirtti. Erciyes'ten çok etkilendiğini de vurgulayan Başkan Kriza, Erciyes'in çok yakında dünya sıralamasındaki yerini alacağını belirtti. Kriza, en yakın zamanda Kayseri'ye tekrar gelerek Erciyes'te kayak yapmak istediğini de dile getirdi. 

            Bir yerel yönetim şirketi olan Miskolc Holding'in CEO'su Kinga Palffy ise Erciyes'i ve Kayseri'yi çok beğendiğini belirtti. Kayseri temaslarının çok faydalı geçtiğini belirten Palffy, bir sonraki ziyareti büyük işler gerçekleştirmiş olarak yapma temennisinde bulundu. 

            Daha sonra Erciyes Master Planı ile ilgili bilgi alan Miskolc heyeti öğle yemeğini Erciyes Kardanadam tesislerinde yedikten sonra Kayseri'den ayrıldı. 



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.