|   | 
  • Macaristan Heyetinden KAYSO?ya Ziyaret


    Macaristan Heyetinden KAYSO?ya Ziyaret
    Macaristan Ankara Büyükelçisi Janos Hovari, Macaristan İstanbul Başkonsolosu Gabor Kiss, Miskolc Belediye Başkanı Dr. Akos Kriza, Borsod-Abauj-Zemplen Bölgesi Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Tamas Bihall ve işadamlarından oluşan bir heyet Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak?ı makamında ziyaret etti.

     Macar heyetini Odamızda ağırlamaktan mutlu olduklarını dile getiren KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, bu ziyaretin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, kardeş şehir anlaşması ile Macaristan ve Kayseri arasında dostluk köprülerinin kurulmuş olduğunu görmekten memnuniyet duyduklarını söyledi.

     Karşılıklı ziyaretlerin iki ülke arasındaki ilişkileri geliştireceğine dikkat çeken Başkan Boydak, oda olarak Türkiye ve Macaristan arasındaki sanayi ve ticaretin gelişmesi adına her türlü desteğe hazır olduklarını ifade etti.

     Miskolc Belediye Başkanı Dr. Akos Kriza, iki şehir arasındaki ilişkilerin henüz yeni olmasına rağmen çok büyük mesafeler aldıklarını belirterek, ?Bu ilişkilerin gelişmesinde Macaristan hükümetinin izlediği dış politikalar önemli oldu. Biz atılan adımların sözde kalmaması ve fiiliyata dökülmesi için bu ziyareti gerçekleştirdik. Şehrimizde daha çok çelik, makine ve kimyevi ürünler alanında üretim yapılmaktadır. Ülkemizde yabancı yatırımcılara çok ciddi destekler verilmektedir. Ülkemize yatırım yapmak isteyen Türk yatırımcılara her türlü desteği vereceğimizden emin olabilirsiniz? dedi.

     Macaristan Ankara Büyükelçisi Janos Hovari ise, karşılıklı ziyaretlerin meyvelerini almaya başladıklarını belirterek bunu daha da geliştirmek adına çeşitli çalışmalar yürüttüklerini söyledi.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.