|   | 
  • Masraflardan dolayı soğanın fiyatı arttı


    Masraflardan dolayı soğanın fiyatı arttı
    Son günlerde soğan fiyatlarında artış yaşanırken, Kayseri'de bulunan semt pazarlarında kilosu 3,5 ila 4 TL arasında satılıyor.

    Son günlerde soğan fiyatlarında yaşanan artış gündeme gelirken, kent merkezinde kurulan pazarlarda ise kilo fiyatı 3,5 ila 4 TL arasında değişiyor. Fiyatlardaki artışların yetişen ürünlerde biriken masraflar nedeniyle olduğunu, anormal bir artış olmadığını ifade eden pazar esnafı, kaliteli ve kalitesi düşük ürünlerde pek fazla fiyat farkının olmadığını belirtti. 30 yıldır Pazar esnaflığı yapan Adem Say; “30 yıldır pazarlarda hizmet vermeye çalışıyoruz, verdiğimiz hizmetin de en kaliteli şekilde olmasına gayret ediyoruz. Şu anki soğanlar kaliteli soğan, geçmiş dönemde sıkıntılı soğanlar geliyordu. Bunu çözmeye çalışıyorlar fakat yeterli olmuyor. Herhalde seneye daha güzel olacak. Şu anki fiyatların yüksekliği de anormal değil aslında. Bunun işçiliği, yakıtı, nakliyesi pahalı. Yetişen ürünlerde üst üstüne masraf ekleniyor. Bu masraflardan dolayı da böyle hafif yükselmeler meydana geliyor. Kaliteli mal ile kalitesi düşük mal arasında uzun boylu bir fark yok. Olabileceği en yüksek fark 50 kuruş veya 1 TL civarındadır. Şuanda 1 kilo soğanı 4 TL’ye satıyoruz" ifadelerini kullandı.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.