|   | 
  • Mazisini Arayan Takım


    Mazisini Arayan Takım
    Bir zamanlar ligde ve Avrupa’da fırtına gibi esen, 2’si üst üste olmak üzere 3 kez Avrupa Kupası finali oynayan Bellona Kayseri Basketbol Spor Kulübü, şimdilerde lige tutunma mücadelesi veriyor.

    TED Koleji, Panküp Şekerspor, Kaskispor ve AGÜ Spor adlarıyla yıllardır Kayseri’yi Kadınlar Basketbol Ligi’nde başarıyla temsil eden ve zaman zaman şampiyonluk yarışının içerisine giren Bellona Kayseri Basketbol takımı, ilgisizlik ve maddi sıkıntılar nedeniyle zor günler geçiriyor. 
    Ligde şu ana kadar oynadığı 9 maçta sadece 2 kez kazanabilen Sarı-Kırmızılılar, bir zamanlar ligde ve Avrupa’da fırtınalar kopartıyordu. 
    LİGDE VE AVRUPA’DA FİNALLER BİRBİRİNİ İZLİYORDU
    Kurduğu güçlü kadro ve arkasındaki seyirci desteğiyle birlikte 2011-12 Kadınlar Basketbol Sezonunu 3. sırada bitiren o zamanki adıyla Kaskispor, aynı yıl Eurocup da finale çıkma başarısı gösterdi. Rusya’nın Dinamo Kursk takımını ilk maçta kendi evinde 69-55 gibi 14 sayılık farkla yenmesine karşın rövanştaki 75-52’lik skorla kupayı rakibine kaptıran potanın perileri, bir yıl sonra aynı kupada yine finale çıkmayı başardı. 
    Finalde yine bir Rus takımı olan Dinamo Moskova’ya ilk maçta deplasmanda 66-61 gibi 5 sayılık bir farkla kaybeden Kaskispor, kendi evindeki 74-70’lik galibiyete rağmen kupaya uzanamadı. 
    Aynı kupada bu kez de AGÜ Spor adıyla 2016-17 sezonunda final oynayan takım, şanssızlığını yine kıramadı ve kupayı bu kez de Yakın Doğu Üniversitesi’ne kaptırdı. İki Türk takımının kozlarını paylaştığı final serisinin her iki maçını da kaybeden AGÜ Spor, yine ikincilikle yetinmek zorunda kaldı. 
    Bunun yanı sıra ülkemizi Kadın Basketbol Ligleri’nin en üst düzey organizasyonu olan Eurolig’de de defalarca temsil eden Kayseri’nin Kızları, bu süreçte Türkiye’de lig ve kupa finali oynama başarısı da gösterdi. 
     
    LİG VE KUPA ŞAMPİYONLUĞU FİNALDE KAÇTI
    Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi 2014-15 sezonunda finale kalma başarısı gösteren AGÜ Spor, final serisinde Galatasaray’a 3-1 kaybederek şampiyonluğu rakibine kaptırdı. 
    Türkiye Kupası’nda da 2017 yılında AGÜ Spor adıyla final oynayan Kayseri temsilcisi, Yakın Doğu Üniversitesi’ne 77-61 kaybederek kupa hasretine son veremese de ülkemizde kadın basketbolunun önde gelen takımı olduğunu bir kez daha ispatlamış oldu. 
    Daha düne kadar hem Türkiye’de hem de Avrupa’da defalarca final sahnesine çıkan kadın basketbol takımının şimdilerde ilgisizlik ve maddi imkansızlık yüzünden zor günler geçirmesi ve ancak ligde kalabilme mücadelesi veriyor olması, Kayserili basketbol severleri derinden üzüyor.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.