|   | 
  • Mehmet Ali Ağca tekrar yargılanmaya başlandı!


    Mehmet Ali Ağca tekrar yargılanmaya başlandı!
    Milliyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Abdi İpekçi'ye 1 Şubat 1979'da suikast düzenleyerek öldüren ve 13 Mayıs 1981'de Papa 2. Ioannes Paulus'a düzenlendiği suikast ile elinden ve karnından yaralanmasına neden olan Mehmet Ali Ağca bu kez de yağma suçundan yargılanmaya başlandı.

    Milliyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Abdi İpekçi'ye düzenlediği silahlı suikastla tanınan Mehmet Ali Ağca, bu kez yağma suçundan yargılanıyor.

     

    Gökhan Soylu'nun, Ağca tarafından tehdit edilerek evini devretmek zorunda kaldığı iddiasıyla açılan davada, müşteki Soylu'nun ifadelerine göre Ağca,

     

    "Tapuyu devretmezsen olacaklardan sorumlu değilim" diyerek tehditlerde bulunmuş. Soylu'nun korkusu üzerine evi Ağca'ya devrettiği belirtiliyor.

     

    Ağca ise iddiaları reddederek "2 artı 1, harabe vaziyette bir ev için böyle bir iş içerisinde olamam" savunmasını yapıyor. Mahkeme sürecindeki gelişmeleri içeren haberde, müşteki Soylu'nun tehditlerden korktuğu için şikayetçi olmadığı, ancak sonradan cesaret bulduğu ve şikayetçi olduğu ifade ediliyor.

     

    Duruşmada firari Ahmet Çetin'in yakalama emri devam ediyor, mahkeme süreci ise eksikliklerin giderilmesi ve tanıkların dinlenmesi için ertelenmiş durumda. İddianamede, sanıkların fikir ve eylem birliği içinde yağma suçunu işlediği belirtiliyor, sanıklara 10 ila 15 yıl arasında hapis cezası talep ediliyor.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.