|   | 
  • Memduh Boydak, Markalaşma Konusunda Öğrencilere Ders Verdi


    Memduh Boydak, Markalaşma Konusunda Öğrencilere Ders Verdi
    Melikşah Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Marka Yönetimi dersinde öğrencilerle bir araya gelen Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Boydak markalaşma konusunda öğrencilere ders niteliğinde bilgiler verdi.

    Markalaşma sürecinde dört konun olmazsa olmaz olduğunu vurgulayan Memduh Boydak, bu konuların product, promotion, Price ve Place olduğunu ve bu unsurları markalaşma sürecinde şirket olarak çok çok önemsediklerini belirtti.

     

    Boydak; “Bu dört maddeyi bilen insan gelecekte rahat eder. Marka denince aklımıza ilk gelen giyim, eşya, otomobil gibi ürünler gelir. Markalaşmada farklı farklı kategoriler var. Semt Markası, belli başlı ürünler satar ama kendi bulunduğu bölgesinin markasıdır. Bir şehirde bir işi iyi yapan başka şehirlerde olmayan markaya da şehir markası diyoruz. Örneğin iç Anadolu Bölgesi’nde yaygın bir markayı düşünün bu da bölge markasıdır. Türkiye genelinde satış yapan bir markayı düşünün bunlar da ulusal markalardır. Türkiye ve Ortadoğu bölgesinde daha geniş alanda faaliyet gösteren bir marka düşünün bunlar da bölgesel markalardır. Son olarak da uluslararası markalar var dünya genelinde yaygın olan. Araba markalarını buna örnek olarak verebiliriz. Bizde İstikbal olarak uluslararası marka olma yolunda olan bir markayız.” dedi.

     

    İnsanda Bir Markadır

    Marka denince insanların aklına genelde ürünlerin geldiğini belirten Boydak, ülkelerinde bir marka olduğunu Türkiye denince, İngiltere denince akla aslında bir markanın geldiğini vurguladı. Boydak; “Aslında kişilerde bir markadır. Bir işi en iyi şekilde yaparak adından söz ettiren ve bir firma için olmazsa olmaz, vazgeçilmez biri haline gelen kişi o işte markalaşıyor demektir. Bir konuda sosyal çevresinde ‘Bu işi en iyi o yapar’ dedirtebiliniyorsa bu bir marka insandır. Yani bir işi iyi yapmak için üzerine gitmemiz lazım bu bizi bireysel olarak marka yapabilir.” dedi.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.