|   | 
  • Meteorolojiden Kayseri'de buzlanma ve don uyarısı


    Meteorolojiden Kayseri'de buzlanma ve don uyarısı
    Kayseri ve çevresinde soğuk ve yağışlı havanın perşembe gününe kadar devam edeceği belirtilerek, buzlanma ve don olayına karşı dikkatli olunmasını istendi.

     Kayseri Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, sabah saatlerinde başlayan kar yağışının, akşam saatlerinde zaman zaman etkili olmak üzere, çarşamba öğle saatlerine kadar aralıklarla devam edeceğinin tahmin edildiği ifade edildi.

    Hava sıcaklığındaki azalmanın devam edeceği, bu gece beklenen en düşük hava sıcaklığının sıfırın altında 10, yarın günün en yüksek sıcaklığının ise sıfırın altında 6 derece dolayında olacağı kaydedilen açıklamada, ayrıca yarın kuzeydoğu yönlerden esmesi beklenen yer yer kuvvetli rüzgarla hava sıcaklığının daha da düşük hissedileceği vurgulandı.

    Yağışın perşembe günü akşam saatlerinde etkisini kaybedeceği, ancak soğuk havanın bir süre daha etkili olmasının beklendiği ifade edilen açıklamada, şu uyarılarda bulunuldu: 

    "Beklenen bu olumsuz hava şartlarına karşı oluşması muhtemel, kuvvetli buzlanma ve don olayı, ulaşımda aksamalar, su saatlerinin donması, baca gazı zehirlenmesi, çatı uçması, ağaçların devrilmesi gibi olaylara karşı tedbirli olunması gerekiyor."



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.