|   | 
  • Milletvekilleri ve Başkanların Bayram Mesajları


    Milletvekilleri ve Başkanların Bayram Mesajları
    Milletvekilleri ve Başkanların Bayram Mesajları

     AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, kurban bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

    Dengiz, mesajında, İslam aleminde yardımlaşma, dayanışma ve şefkat duygularının zirveye ulaştığı dini bayramlardan olan mübarek kurban bayramını kutlamanın heyecanı ve mutluluğu içinde olduklarını ifade etti.

    Manevi değerleri özünde barındıran İslam dininin anlamlı günlerinden biri olan kurban bayramının, ibadet olmanın yanı sıra, özellikle yardımlaşmayı ve paylaşmayı simgelediğini ifade eden, Dengiz, şöyle devam etti:

    "Hayat şartlarının, farkında olunmadan içine sürüklediği yalnızlık duygusundan uzaklaşmamıza vesile olan bayramlar, birlik ve beraberliğimizi pekiştiren, dargınlıkların unutulduğu, huzurun, sevginin, merhametin en üst seviyeye ulaştığı günlerdir. Tüm İslâm aleminin bu müstesna günleri barış, huzur ve kardeşlik duyguları içerisinde kutlamalarını ve bayram coşkusunu tüm yoğunluğuyla yaşamaları en büyük dileğimizdir. Kurban bayramının dünyaya ve ülkemize huzur ve barış getirmesi temennisiyle, tüm İslam Alemi'nin kurban bayramını en içten dileklerimle kutlar, sağlık ve mutluluk dileklerim."

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, kurban bayramı dolayısı ile bir mesaj yayımladı. 

    Yıldız, yayımladığı yazılı mesajında, bayramların küskünlerin barışması, insanların birbirini daha iyi anlaması, hoşgörü ve sağduyu sahibi olması açısından tüm insanlık için güzel bir vesile olduğunu söyledi.

    Millet olarak farklılıkların çatışma ve kavga nedeni olarak değil, zenginlik kaynağı olarak görmek ve toplumsal uzlaşmayı artırmaya gayret etmek gerektiğini vurgulayan Yıldız, şöyle devam etti:

    "Bayramları böylesine bir anlayışın ve diyalog kültürünün gelişmesi için fırsat olarak görmeliyiz. Biz, gelecek kuşaklara demokrasisi güçlenmiş, özgürlükleri gelişmiş, insanların yüzü gülen, sevginin, kardeşliğin ve hoşgörünün hakim olduğu bir ülke bırakmak için çalışıyoruz. Ve biz, bayram günleri gibi Türkiye'nin geleceğinin de aydınlık olduğuna inanıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, hemşerilerimin bayram sevincini ve coşkusunu yürekten paylaşıyor ve Kurban Bayramlarını kutluyorum. Bayramın tüm insanlığa, İslam alemine, ülkemize ve Kayseri?mize sağlık, huzur ve barış getirmesini diliyor, selam ve sevgilerimi iletiyorum."

    AK Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, kurban bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

    Elitaş, mesajında, dini bayramların Müslümanların birbirine kenetlendiği, ihtiyaç sahiplerinin gözetildiği, sevinçlerin paylaşıldığı, kalplerin yumuşadığı, akraba, dost ve komşuların ziyaret edildiği bir gün olduğunu belirtti.

    Türkiye'nin birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışmaya çok daha fazla ihtiyaç duyduğu bir dönemden geçtiğini ifade eden Elitaş, şunları kaydetti:

    "Bayramlar, böyle günlerde birleşmenin bütünleşmenin, kaynaşmanın ortak duyguları yaşamanın vesile olduğu günlerdir. Dayanışma dostluğun direği, insanlığın gereğidir. Milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak, hayatımıza sevgi, saygı, yardımlaşma, dayanışma ve hoşgörü duygularını egemen kıldığımız sürece, inanıyorum ki daha güzel günlere ulaşacağız. Bayramları, üzüntülerin yerini sevincin alması, kardeşlik ve dostluk bağlarının canlanması, birliğimizin daha da güçlenmesi için fırsat olarak değerlendirmeliyiz. Sahip olduğumuz imkanları ihtiyaç sahipleri ile paylaşmak bizim örfümüzün temel şiarlarındandır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam Alemi'nin ve Kayserili hemşehrilerimin kurban bayramını en içten dileklerimle kutluyor, tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini diliyorum."

    Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

    Yıldız, bayramların kalplerin birlikte attığı zaman dilimi, paylaşmanın temeli, maddi ve manevi güzelliklerin hepsi olduğunu söyledi.

    Yıldız, Allah rızasını kazanmak için kesilen kurbanın insanları hem Allah'a hem de birbirine yaklaştıran kıymetli bir vesile olduğunun altını çizerek, şöyle devam etti:

    "İlahi bir hediye olan kurban bayramını iyi değerlendirmeliyiz. Bayramda büyüklerimizi ziyaret edip dualarını almalı, hastalara moral vermeli, dul, öksüz, yetim ve çocukları hediyelerle sevindirmeliyiz. Dargınları barıştırmalı, fakirlerle paylaşmalıyız ki bayramda bayram anlamını bulsun. Bu vesileyle İslam aleminin, milletimizin ve hemşerilerimizin kurban bayramını tebrik ediyor, en sıkıntılı günlerinin bayramlar gibi güzel olmasını diliyorum."



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.