|   | 
  • Milliler Tarih Yazdı, Yiğit Aslan’dan 2 Altın


    Milliler Tarih Yazdı, Yiğit Aslan’dan 2 Altın

    21-23 Haziran tarihleri arasında Bulgaristan’ın Burgaz şehrinde düzenlenen Akdeniz Ülkeleri Yıldızlar Yüzme müsabakalarına katılan yüzme milli takımımız tarihi başarı elde etti. Erkeklerde 1. Kadınlarda 2. ve genel toplamda da 2.’liği elde eden milli takım kafilesindeki Kayserili sporcular da önemli başarılara imza attı. 

    Serbest Stilde Yiğit Aslan Damgası

    COMEN Cup olarak da bilinen ve 17 ülkeden çok sayıda uluslararası sporcunun katılımıyla gerçekleştiren organizasyonda milli takımımız ilk iki sırayı elde ederken Kayserili yüzücü Yiğit Aslan hem 400 m. hem de 1.500 m. erkekler serbest stilde altın madalyaya uzandı. Yiğit Aslan’ın bu büyük başarısının yanı sıra Mehlika Kuzeh Yalçın da kadınlar 200 m. kelebek stilde 3.’lüğü elde etti.

    Türkiye’nin takım halinde 12 altın, 14 gümüş ve 5 bronz madalya alıp 2 Comen Cup, 6 da yeni Türkiye rekoru kırdığı şampiyonada yüzme milli takımı kafilesinde Kayseri’den ayrıca antrenör Corrado Rosso ile kadınlar serbest stilde Sophia İrem İskender de yer aldı.Sophia İrem'in de içinde olduğu 4x200 serbest bayrak yarışında Türkiye İkinci olarak gümüş madalya aldı. 400 ve 800 metre serbestte 5. Olarak ülke puanı alınmasına katkı sağladı.

    Organizasyonda genel toplamda ilk sırayı İtalya elde ederken İsrail de Türkiye’nin ardından 3.’lüğe yerleşti.   



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.