|   | 
  • Minik sporcunun kurtardığı şahin tedavi ediliyor


    Minik sporcunun kurtardığı şahin tedavi ediliyor
    Kapadokya?da düzenlenen Uluslararası Kapadokya Kupası ve 4. Kademe Oryantiring yarışmasında yarışan 9 yaşındaki İsmail Enes Bozkurt'un bulduğu ve bitiş çizgisine kadar elinde getirdiği yaralı şahinin tedavisi Kayseri'de yapılıyor.

     
    Kapadokya?da düzenlenen Uluslararası Kapadokya Kupası ve 4. Kademe Oryantiring yarışmasında yarışan 9 yaşındaki İsmail Enes Bozkurt'un bulduğu ve bitiş çizgisine kadar elinde getirdiği yaralı şahinin tedavisi Kayseri'de yapılıyor. 

    Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından düzenlenen Uluslararası Kapadokya Kupası ve 4. Kademe Oryantiring yarışmalarının son gününde rakiplerine karşı yarışan 9 yaşındaki İsmail Ener Bozkurt, bitiş çizgisine ulaşmaya çalışırken kayalıkların arasında yaralı bir şahin görmüş ve şahini de alıp bitiş çizgisine gelmişti. Finiş noktasına kucağındaki yaralı şahin ile gelen minik sporcu, eşofmanının üstüne sarılı kuşu yarış görevlilerine teslim etmişti. Yarışmanın ardından centilmenlik ödülü verilen İsmail Enes Bozkurt'un bulduğu yaralı şahin, Kayseri'de tedavi altına alındı.

    Şahin'in tedavisi hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Gültekin Atalan, "İlk gün itibariyle yapılan muayenede şahinin kanat kemiklerinden bir tanesi üst kol kemiğinin hemen dip kısmında tam kırık tespit edildi. Bunların yanı sıra kuşun genel durumu iyi değildi. Bitkin bir haldeydi biz ilk tespitimizi bu şekilde yaptık. Ağız bölgesinde bazı lezyonlar vardı. Sonraki günlerde kanat bölgesinde olan enfeksiyonun giderilmesi ve tedavinin daha etkili olabilmesi için birtakım uygulamalar yaptık. Şu an itibariyle aradan geçen zamanda enfeksiyonun giderildiğini söyleyebiliriz" ifadelerini kullandı.

    Atalan ayrıca, "Ağız bölgesinde yaralar tamamen iyileşmiş durumdadır. Kuşun iştahı yerine geldi ve yapacağımız tedaviye hazır durumdadır. Kısa süre içerisinde muhtemelen tedavi seçeneği olarak da kanat ampütasyonu yapmayı düşünüyoruz. Ampütasyon işlemi gerçekleştikten sonra kuşumuzu belediyede bulunan bir bakım evine teslim edeceğiz" diye konuştu.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.