|   | 
  • Mustafa Çelik Bir İlke İmza Attı


    Mustafa  Çelik  Bir İlke  İmza  Attı
    Kayseri tarihinde ilk kez bir Büyükşehir Belediye Başkanı yeniden aday gösterilmedi

    Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarihinde yeniden aday gösterilmeyen ilk başkan olarak tarihe geçti.

    1989 yılında Büyükşehir Belediyesi statüsüne geçen Kayseri’de o tarihten bu yana görev yapan Başkanlar, partileri tarafından yeniden aday gösterilip seçime girerken ilk kez bir başkan yeniden aday gösterilmeyerek ‘topal ördek’ konumuna düştü.

     Kayseri’nin ilk Büyükşehir Belediye Başkanı olan Niyazi Bahçecioğlu, 1989-94 yılları arasında görev yaptı. Başkan Bahçeçioğlu 1994 yılında yapılan yerel seçimlerde de partisinin adayı olarak boy gösterdi ancak başkanlığı Şükrü Karatepe kazandı.

    1994’den 1998’e kadar Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Şükrü Karatepe ise 10 Kasım’da yaptığı konuşmadan dolayı hapis yattı ve başkanlığı düştü. Siyasi yasaklı olduğu için zaten aday gösterilmesi mümkün değildi.

    Şükrü Karatepe’den sonra ise Kayseri’de Mehmet Özhaseki dönemi başladı. Mehmet Özhaseki 1999, 2004, 2009 ve 2014 yıllarında yapılan seçimlerin hepsinde partisi tarafından yeniden aday gösterildi ve her defasında kazanarak Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

    Bu alanda kırılması zor bir rekora imza atan Başkan Özhaseki’nin, milletvekilliği için istifa edip başkanlığı bırakmasının ardından Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından 15 Şubat 2015 tarihinde başkanlığa getirilen Mustafa Çelik’in ise başkanlık serüveni oldukça kısa sürdü. Yaklaşık 4 yıl Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Başkan Çelik, 31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimler için partisi tarafından yeniden aday gösterilmedi. Halk tarafından seçilemeden Büyükşehir Belediye Başkanlığı sahnesinden çekilen Mustafa Çelik, yaptıklarını halka anlatma fırsatı da bulamamış oldu.

    Bu alanda Kayseri tarihinde bir ilke imza atan Başkan Çelik kalan yaklaşık 4 aylık başkanlık süresi boyunca ‘topal ördek’ konumuna düşmüş oldu.

    ‘Topal ördek’ Amerikan siyasetinde görev süresinin sonuna gelen başkanlar için kullanılan bir kavram. Zira ABD'de, yeni başkan seçildikten sonra görevi hemen devralmıyor. 'Geçiş süreci' adı altında eski başkan 3 ay daha göreve devam ediyor. Bu süreci anlatmak için de ‘topal ördek’ kavramı kullanılıyor.




    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.