|   | 
  • NATO Zirvesi öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kritik açıklama


    NATO Zirvesi öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kritik açıklama
    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Litvanya'ya NATO Zirvesi'ne katılmak üzere gidiyor. Atatürk Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan:
     
    - NATO coğrafyasının savunması ve güvenliği konusunda kritik zamanlarda önemli kararlar alacağız.
    - Caydırıcılık ve savunma yapılanmasını güçlendirmek amacıyla Madrid Zirvesi'nde aldığımız kararları gözden geçireceğiz, ortaklarımızı destekleyeceğiz, özellikle Ukrayna'ya.
    - Savaşın adil ve kalıcı bir şekilde sona ermesi, Ukrayna'nın NATO üyeliğini kolaylaştıracaktır.
    - Yaptırım ve kısıtlama uygulayan müttefiklere, Türkiye'ye karşı bu yanlıştan hızla dönmeleri çağrısını tekrarlayacağım.
    - İsveç'in NATO üyeliğinin ilerlemesi, üçlü mutabakatta belirtilen hususların yerine getirilmesine bağlıdır. Taviz beklemediklerini belirtti.
    - Türkiye, AB kapısında 50 yıldan fazla bir süredir bekletiliyor. Türkiye'yi bekleten ülkelere sesleniyorum. Türkiye'nin AB'de önünü açın. Finlandiya'nın önünü açtığımız gibi İsveç'in de önünü açalım.



    Etiketler

    YORUMLAR

    YORUM YAP!

    Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, büyük harf ve kişi ve kurumları rencide edici yorumlar onaylanmamaktadır.

    Ad Soyad

    ..

    Güvenlik Kodu

    Yorumunuz

DİĞER HABERLER

Kar360.com Kayseri-Trkiye ve Dnya gndemini takip edebileceiniz, nteraktif bir haber sitesidir. Yazlm ve Tasarm hizmeti www.tahamedya.com tarafndan yaplmtr.